Princ William a jeho manželka opúšťajú Londýn, sťahujú sa na vidiek

TA3 TASR
23.8.2022 13:53

Britský princ William a jeho manželka Catherine sa so svojimi troma deťmi presťahujú z centrálnej časti Londýna do vidieckeho sídla vo Windsore. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľov kráľovského paláca.

Princ William a jeho manželka opúšťajú Londýn, sťahujú sa na vidiek
TASR/AP

Všetky tri deti - princ George, princ Louis a princezná Charlotte - budú navštevovať rovnakú súkromnú školu v blízkosti ich nového domova. Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea sa presťahujú z Kensingtonského paláca v západnom Londýne do sídla Adelaide Cottage, vzdialeného približne desať minút chôdze od kráľovského Windsorského hradu.

Rodina bude oveľa bližšie k britskej kráľovnej Alžbete II., ktorá vo Windsorskom hrade žije od začiatku covidovej pandémie. Hoci jej oficiálnou rezidenciou zostáva Buckinghamský palác v Londýne, 96-ročná panovníčka môže podľa britských médií už natrvalo bývať na Windsore. George (9), Louis (4) a Charlotte (7) začnú v septembri navštevovať súkromnú prípravnú školu Lambrook School v meste Ascot v grófstve Berkshire.

Sídlo Adelaide Cottage postavili v roku 1831 pre manželku britského kráľa Viliama IV.. Dom so štyrmi spálňami je pre kráľovskú rodinu pomerne skromný príbytok. William (40) a Catherine (40) si ponechajú svoj byt v Kensingtonskom paláci ako oficiálnu pracovnú kanceláriu, vidiecke sídlo Anmer Hall s desiatimi spálňami v grófstve Norfolk aj rekreačnú chatu v Škótsku, uvádza AP.

Kráľovná sa podľa spravodajskej stanice BBC News čoraz viac spolieha na rady Williama a svojho syna - princa Charlesa - v otázkach týkajúcich sa monarchie a rodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok