Duginovú podľa ruských médií zabila bomba odpálená na diaľku

TA3 TASR
22.8.2022 13:31

Bombu v aute, ktorá v sobotu večer usmrtila ruskú novinárku Dariu Duginovú, údajne odpálili na diaľku. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice CNN, ktorá sa odvoláva na ruské médiá.

Duginovú podľa ruských médií zabila bomba odpálená na diaľku
Twitter/Jay

"Zistili sme, že bomba v Duginovej automobile bola odpálená na diaľku," píše ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na príslušníka orgánov činných v trestnom konaní, ktorý chcel zostať v anonymite. Vozidlo bolo podľa jeho vyjadrení pravdepodobne sledované.

Novinárka a politologička Daria Duginová bola dcérou prokremeľského ideológa Alexandra Dugina. Ruské médiá uviedli, že obaja sa v sobotu zúčastnili na literárno-hudobnom "vlasteneckom festivale" s názvom Tradícia v Zacharove v Moskovskej oblasti. Údajne mali v pláne odísť z podujatia spolu, ale 29-ročná Daria napokon odišla autom svojho otca sama.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) v súčasnosti vyšetruje podrobnosti explózie, píše CNN. Ruské úrady predtým uviedli, že pri výbuchu bolo použitých 400 gramov trinitrotoluénu (TNT) a výbušné zariadenie bolo umiestnené na podvozku vozidla na strane vodiča, dodáva táto americká televízna stanica s odvolaním sa na nedeľňajšie správy agentúry TASS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok