Herec Baldwin tvrdil, že nestlačil spúšť zbrane, ktorá zabila kameramanku. FBI to vyvrátila

TA3 ČTK
14.8.2022 12:51

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) dospel k záveru, že herec Alec Baldwin musel stlačiť spúšť zbrane, ktorá vlani pri nakrúcaní filmu Rust zabila kameramanku Halynu Hutchinsovú, informuje web ABC News.

Alec Baldwin 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Baldwin Hutchsinovú zastrelil omylom pri nakrúcaní westernu v Novom Mexiku v októbri minulého roka. V decembrovom rozhovore s televíziou ABC však trval na tom, že spúšť nestlačil. "Spúšť nebola stlačená," uviedol. "Ja som spúšť nestlačil," dodal. Herec predpokladal, že v zbrani nie je ostrý náboj. Pri nešťastí bol zranený aj režisér Joel Souza.

Testy náhodného výstrelu podľa správy FBI preukázali, že strelná zbraň použitá pri výstrele - revolver Colt kalibru .45 Long Colt - "nemohla vystreliť bez stlačenia spúšte".

Forenzná správa je súčasťou trestného vyšetrovania streľby v mieste natáčania. Úrad šerifa okresu Santa Fe, ktorý vedie vyšetrovanie, dostal túto správu a ďalšie dokumenty FBI týkajúce sa streľby na začiatku augusta, uviedol úrad šerifa vo štvrtok.

Dokumenty preskúmal Úrad policajného lekárskeho vyšetrovateľa v Novom Mexiku, ktorý smrť Hutchinsovej klasifikoval ako nehodu, vyplýva z pitevnej správy, ktorú získala stanica ABC News.

"Príčinou smrti bolo strelné poranenie hrudníka. Preskúmanie dostupných správ orgánov činných v trestnom konaní nepreukázalo, že by strelná zbraň bola na mieste zámerne nabitá ostrými nábojmi," uviedla správa. "Na základe všetkých dostupných informácií, vrátane absencie zjavného úmyslu spôsobiť zranenie alebo smrť, možno spôsob smrti najlepšie klasifikovať ako nehodu," dodala.

Miestny okresný prokurátor zatiaľ v prípade nerozhodol o vznesení obvinenia. Detektívi v rámci vyšetrovania čakajú na výpisy Baldwinových telefónnych hovorov, uviedol vo štvrtok úrad šerifa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok