Baldwin má na krku žalobu. Rodina smrteľne postrelenej kameramanky žiada značné odškodné

TA3 TASR
16.2.2022 13:41

Rodina ženy, ktorú americký herec Alec Baldwin vlani v októbri smrteľne postrelil pri nakrúcaní filmu Rust, podala na herca žalobu a žiada "značné" odškodné.

Alec Baldwin 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Právnik rodiny Brian Panish v utorok na tlačovej konferencii vyhlásil, že k smrti Halyny Hutchinsovej viedlo "neohľaduplné správanie a opatrenia na znižovanie nákladov" Baldwina a ďalších výrobcov filmu Rust.

Ako v utorok informovala agentúra AFP, právnik zastupujúci Hutchinsovej manžela Matthewa a syna Androsa tiež predložil zoznam "najmenej 15 štandardov", ktoré producenti pri natáčaní podľa jeho názoru ignorovali. Žaloba bola podaná v štáte Nové Mexiko, kde sa incident 21. októbra 2021 odohral. Na otázku, akú kompenzáciu bude rodina požadovať, Panish odpovedal: "Veríme, že bude značná."

"Halyna Hutchinsová si zaslúžila žiť a obžalovaní mali tú moc, aby zabránili jej smrti," uvádza sa v podanej žalobe. Dokument tvrdí, že výrobcovia sa namiesto toho rozhodli pre redukciu bezpečnostných postupov, čím ohrozili ľudské životy, "naháňali sa za termínmi, aby dodržali harmonogram" a ignorovali početné sťažnosti na porušenie pravidiel bezpečnosti. Baldwinov právnik nateraz nereagoval na žiadosť agentúry AFP o komentár. Okrem 42-ročnej Hutchinsovej zasiahol Baldwin aj režiséra Joela Souzu, ktorého zranenia však neboli život ohrozujúce.

Baldwin hrá v pripravovanom westernovom filme Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keďže chlapec je za tento zločin odsúdený na trest smrti obesením.

V kauze okolo smrti Halyny Hutchinsovej bolo podaných už viacero žalôb: vlani v novembri hlavný osvetľovací technik filmu Serge Svetnoy žaloval Baldwina za nedbanlivosť a supervízorka scenára Mamie Mitchellová v inom súdnom konaní obvinila Baldwina, že počas nakrúcania hral "ruskú ruletu" s bezpečnosťou.

Hannah Gutierrezová-Reedová, zbrojárka, ktorá mala vo filme na starosti zbrane, v januári zažalovala dodávateľa filmovej munície a obvinila ho z toho, že medzi atrapami nábojníc nechal skutočné guľky. V týchto kauzách v súčasnosti prebieha trestné vyšetrovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok