Jana Žitňanská pre ta3: Matovičovi so Sulíkom sa do hláv vidí ťažko. Dúfam, že to nebude posledné stretnutie

TA3/Henrieta Mihalková; Milan Špak
12.8.2022 14:06

V bratislavskom hoteli Bôrik sa v piatok popoludní začalo rokovanie lídrov vládnych strán o východisku z koaličnej krízy. Ešte pred začiatkom tohto stretnutia sme sa rozprávali s Janou Žitňanskou, poslankyňou Národnej rady SR za stranu Za ľudí.

Jana Žitňanská pre ta3: Matovičovi so Sulíkom sa do hláv vidí ťažko. Dúfam, že to nebude posledné stretnutie
TASR - Pavol Zachar

Žitňanská priznala, že na rokovanie lídrov ide s množstvom otázok. "Ťažko vidieť, čo sa im odohráva v hlavách. Pevne verím, že to nebude posledné stretnutie," povedala. Práve naopak, dúfa, že to bude jedno z prvých rokovaní. "Stále verím, že nájdeme spôsob, ako komunikovať a fungovať až do riadnych volieb," dodala.

Na špekulácie o tom, že Richard Sulík by mohol chcieť skončiť v politike a odísť na svoj ranč do Austrálie, poslankyňa povedala, že jej neprináleží vyjadrovať sa k takýmto témam. "Ak sa tak rozhodne, bude to jeho rozhodnutie," konštatovala.

Podľa Žitňanskej to vyzerá tak, že Igor Matovič sa z postu ministra financií odísť nechystá. Zdôraznila, že to, ako sa celá situácia vyvinie, závisí predovšetkým od OĽANO a SaS. "Rada pomôžem akýmkoľvek spôsobom, ale nemám čarovnú paličku ani žiaden patent na to, aby som týchto kolegov nejako upratala," uzavrela Žitňanská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok