Heger pred stretnutím lídrov: Máme povinnosť voči voličom, veľké výzvy zdoláme len spoluprácou

TA3
12.8.2022 11:25

Premiér Eduard Heger vydal pred stretnutím koaličných lídrov vyhlásenie. Očakáva od nich, že prídu s presvedčením, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá sa opiera o fungujúcu parlamentnú väčšinu. Verí v ochotu spolupracovať. Zopakoval možnosť transparentnejších pravidiel fungovania koalície.

Heger pred stretnutím lídrov: Máme povinnosť voči voličom, veľké výzvy zdoláme len spoluprácou
Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR

"Som presvedčený, že ak na dnešné stretnutie prídeme s ochotou spolupracovať v záujme Slovenska, budeme na dobrej ceste vyriešiť si naše vnútorné problémy," uviedol premiér na sociálnej sieti.

Upozornil, že Slovensko dnes čelí mimoriadnym udalostiam, a to očiste spoločnosti, vojne na Ukrajine, enormnému rastu cien energií či prítomnosti pandémie. "Chcem veriť, že bude splnená aj druhá podmienka na vyriešenie tejto krízy – a to, že sa budeme rešpektovať a počúvať. Je to naša povinnosť voči voličom, ktorí nám dali mandát vládnuť štyri roky a posunúť Slovensko dopredu," doplnil.

Stretnutie vo vládnom hoteli Bôrik zvolalo OĽANO. Vo štvrtok predsedníctvo a poslanci hnutia vyhlásili, že ich líder Igor Matovič ostane ministrom financií aj po uplynutí ultimáta od strany SaS a ich stanovisko je nemenné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok