Výrobca motoriek KTM prináša superšport s cestnou homologizáciou

TA3/SZ
12.8.2022 18:30

Spoločnosť KTM je známa najmä výrobu a predajom motoriek. V portfóliu by sme však našli aj pár okruhovo ladených špeciálov, z ktorých najnovšie vznikla aj cestná verzia. Čo všetko ponúkne?

Výrobca motoriek KTM prináša superšport s cestnou homologizáciou
KTM

KTM už niekoľko rokov vyrába okruhový špeciál X-Bow, ktorý sme za dobu výroby mohli vidieť hneď v niekoľkých verziách. Najnovšie však firma predstavila model GT-XR ponúkajúci vysoký výkon, bezkonkurenčné jazdné vlastnosti a najmä cestnú homologizáciu. Novinka je postavená na základoch už známeho modelu GTX. Prešla však miernou úpravou vzhľadu, ktorá umožnila získanie cestnej homologizácie. V prednej časti si môžme všimnúť mimoriadne učupený a rozkročený vzhľad umocnený nafúknutými blatníkmi kolies a podčiarknutý úzkymi svetlometmi. V zadnej časti zasa vynikne prítlačné krídlo v kombinácii s difúzorom.

KTM KTM

KTM doposiaľ zverejnilo len pár záberov bez väčších detailov. Tie sa dozvieme až počas oficiálnej premiéry. Už teraz sa ale dá predpokladať, že novinku bude poháňať 2.5 litrový päťvalec pôvodom z Audi, ktorý by mal byť naladený na maximálny výkon na úrovni 530 konských síl a 650 Nm krútiaceho momentu, čo v kombinácii s nízkou pohotovostnou hmotnosťou zabezpečí bezkonkurenčné jazdné vlastnosti. Bližšie informácie by sme sa mali dozvedieť už čoskoro v priebehu oficiálneho predstavenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok