Land Rover Defender s motorom V8 v podaní Land Rover Classic

TA3/SZ
10.8.2022 18:30

Divízia Land Rover Classic najnovšie prináša motor V8 pod kapotu klasického Defenderu s hranatými tvarmi. Má nadviazať na verziu Trophy

Land Rover Defender s motorom V8 v podaní Land Rover Classic
Land Rover

Pôvodný Defender s typickými hranatými tvarmi je nestarnúcou legendou už dlhé desaťročia. Za ten čas si získal po celom svete tisíce nadšencov, ktorým teraz divízia Classic prináša výkonný motor V8 pod prednou kapotou zabalený do klasického retro balenia. Už dávnejšie Land Rover priniesol limitovanú sériu pod názvom Trophy, ktorú rovnako poháňal motor V8. Novinka bude rovnako predávaná v prísne limitovanom počte 25 kusov. Pri takto skromnom počte sa 25 áut medzi nadšencami rozchytá doslova ako teplé rožky.

Land Rover Land Rover

Po dizajnovej stránke bude teda novinka vychádzať z Defenderu vyrábaného medzi rokom 2012 a 2016. Všetky kusy budú vyrábané výhradne ručne. Z celkového počtu 25 kusov bude vyrobených 10 vo verzii 90, 10 kusov vo verzii 110 a 5 kusov vo verzii 110 Double Cab pick-up. Dizajn bude osviežený o jedinečnú kamufláž zloženú z 23 destinácii, v ktorých Defender od doby začiatku výroby pôsobil. Samozrejmosťou je dvojfarebné lakovanie karosérie, ochranný rám či naviják, ktorým si dokážete pomôcť v prípade zapadnutia.

Land Rover Land Rover

Interiér v tomto prípade nezostal bez povšimnutia. Môžme tu nájsť dvojfarebné športové sedadlá od firmy Recaro, moderný multimediálny systém či do palubnej dosky zapracované analógové hodinky značky Elliot Brown.

To najzaujímavejšie však nájdeme práve pod kapotou Defenderu Works V8 Trophy 2. Tróni tam totiž osemvalec s objemom päť litrov s maximálnym výkonom na úrovni 405 konských síl a 515 Nm krútiaceho momentu. Výkon je posielaný na obe nápravy prostredníctvom automatickej prevodovky od firmy ZF. Cenovka za verziu 90 začína na sume približne 270 tisíc eur. Pri väčších verziách treba počítať s ešte vyššou cenovkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok