Zábava sa zmenila na tragédiu. Nehoda na horskej dráhe v Legolande si vyžiadala desiatky zranených

TA3 TASR
11.8.2022 22:52

Najmenej 34 ľudí utrpelo vo štvrtok zranenia pri nehode na horskej dráhe v zábavnom parku Legoland v meste Günzburg v nemeckej spolkovej republike Bavorsko. Dvaja zranení sú po nehode v kritickom stave, agentúra DPA, odvolávajúcej sa na hovorcu miestnej polície.

Zábava sa zmenila na tragédiu. Nehoda na horskej dráhe v Legolande si vyžiadala desiatky zranených
TASR/AP

Podľa hovorkyne Legolandu došlo ku kolízii na úseku dráhy, kde do vozíkov nastupujú návštevníci. So zatiaľ neznámych príčin jedna zo súprav prudko zabrzdila a vzápätí do nej narazila druhá. Do rozsiahlej záchrannej akcie, na ktorej sa podieľali hasiči i záchranári, boli nasadené tri vrtuľníky.

Podľa informácií Legolandu sa súpravy horskej dráhy pohybujú maximálnou rýchlosťou osem metrov za sekundu, teda približne 29 kilometrov za hodinu. Zábavný park, sprístupnený v roku 2002, zostal napriek nehode zatiaľ otvorený.

Minulú sobotu (7. 8.) došlo k nehode so smrteľnými následkami na horskej dráhe v zábavnom parku v meste Klotten v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Z idúcej súpravy vypadla 57-ročná žena, ktorá utrpela smrteľné zranenia. Ani príčina tejto tragédie zatiaľ nie je známa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok