V americkom meste došlo k veľkému výbuchu. Zničil desiatky domov, najmenej traja ľudia zomreli

TA3 ČTK
11.8.2022 08:41

Explózia v Evansville na juhozápade amerického štátu Indiana zabila najmenej troch ľudí a zničila 39 domov, z toho 11 objektov je neobývateľných. Na mieste pracuje osem odborných tímov vrátane statikov, pyrotechnikov a hasičov. Príčina explózie je zatiaľ nejasná.

"Možno budú ďalšie obete, ešte sme nedokončili hľadanie miesta. Zatiaľ nie je bezpečné do tých budov vstúpiť," uviedol šéf miestnych hasičov Mike Connelly. Podľa neho budú prieskumné a záchranné tímy pokračovať v práci, pokiaľ nebude jasné, že explózia nenarušila prívod plynu a do budov je bezpečné vstúpiť.


Starosta Evansville Lloyd Winnecke na svojom twitterovom účte zdieľal fotografie z miesta výbuchu. Stanici CNN povedal, že je to "otrasný výjav" a zisťovanie príčiny bude pravdepodobne nejaký čas trvať. "Videl som najskôr fotky na internete, ale keď som k tomu prišiel sám a videl tú spúšť, bola to rana," povedal Winnecke.

Zasiahnutým rodinám na mieste pomáha americký Červený kríž.

V oblasti naposledy došlo k výbuchu domu 27. júna 2017. Vtedy zomreli dvaja ľudia a traja ďalší boli zranení. V Indianapolis v roku 2012 ohromný výbuch zničil alebo poškodil cez 80 domov a zabil dvoch ľudí. Pred súdom vtedy stál muž, ktorý sa v dome svojej bývalej priateľky pokúšal spáchať poistný podvod sabotážou prívodu plynu. Následný výbuch zabil dvoch susedov. Dotyčný muž, jeho brat aj partnerka dostali výnimočné tresty odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok