Na Ukrajinu sa opäť vráti spoločnosť McDonald's, reštaurácie zavreli na začiatku vojny

TA3 TASR
11.8.2022 15:22

Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald's v najbližších mesiacoch začne opätovne otvárať svoje reštaurácie na Ukrajine. Má to byť prejav podpory tejto krajine.

McDonald logo 1140px
SITA/AP

Informuje o tom z agentúra AP. Tento reťazec zatvoril svoje prevádzky na Ukrajine po začiatku ruskej invázie 24. februára. Svojim viac než 10-tisíc zamestnancom na Ukrajine však aj naďalej vypláca mzdy, pripomína AP.

Spoločnosť McDonald's vo štvrtok oznámila, že postupne začne otvárať niektoré reštaurácie v hlavnom meste Kyjev a v západnej časti Ukrajiny. V Kyjeve majú svoje predajne otvorené aj španielske módne značky Zara a Mango. "Hovoríme s našimi zamestnancami, ktorí vyjadrili silnú túžbu vrátiť sa do práce a zažiť znovuotvorenie našich reštaurácií na Ukrajine," povedal Paul Pomroy z vedenia McDonald's.

Americká spoločnosť má na Ukrajine 109 reštaurácií. Neuviedla však, koľko z nich opätovne otvorí či kedy sa tak stane. V najbližších mesiacoch plánuje začať spolupracovať s predajcami na dodávke zásob, príprave predajní, návrate zamestnancov a bezpečnostných opatreniach.

V Rusku otvorili prvú reštauráciu McDonald's v Moskve v januári 1990, pripomína AP. Spoločnosť sa v máji tohto roka dohodla na odpredaji svojej ruskej siete 850 reštaurácií jednému z držiteľov licencie, Alexandrovi Govorovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok