Nissan čoskoro ukončí výrobu modelu Maxima

TA3/SZ
10.8.2022 11:00

Po dlhých 42 rokoch sa Nissan rozhodol definitívne ukončiť výrobu modelu Maxima. Na vine sú nízke predaje, elektromobilita, ale aj zmena preferencii trhu

Nissan čoskoro ukončí výrobu modelu Maxima
Nissan

V čase predstavenia bol Nissan Maxima veľkým ťahákom. Ponúkal nie len zaujímavé pohonné jednotky, ale aj na tú dobu moderný dizajn, ktorý si podmanil veľké množstvo zákazníkov. V priebehu deväťdesiatych rokov sa tento model objavil aj na našom trhu s označením Maxima QX, ktorá bola zaujímavá najmä vďaka svôjmu tichému a výkonnému motoru s objemom tri litre a šiestimi valcami usporiadanými do V. Maximálny výkon dosahoval na tú dobu skvelé hodnoty na úrovni až 200 konských síl. Rovnako bol Nissan v čase predaja tohto modelu na európskom trhu jednou z najpredávanejších japonských značiek v Európe.

Nissan Nissan

Maxima to má teda už definitívne spočítané a jej životná púť skončí v priebehu roku 2023, kedy dôjde k definitívnemu koncu produkcie. Model musí uvoľniť výrobne kapacity najmä z dôvodu nízkych predajných čísiel a vyššom dopyte po autách typu crossover a SUV, ktoré sú v poslednej dobe u zákazníkov najžiadanejšie. Svojim dielom sa na konci produkcie podpísala aj stále obľúbenejšia elektromobilita, či neustále prísnejšie emisné limity. Náhradou za Maximu by mal byť plne elektrický model, ktorý sa na trhu objaví v priebehu dvoch rokov. Aký typ karosérie prinesie je však aktuálne otázne.

Témy: Nissan
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok