POČASIE: Miestami prehánky alebo búrky. Denná teplota do 36 stupňov

TA3 SHMÚ
6.8.2022 07:14

Jasno až polojasno, postupne od západu pribúdanie oblačnosti a miestami prehánky alebo búrky - aj intenzívne a s krúpami. Denná teplota od 21 st. na Kysuciach a Orave do 36 st. na juhu. Slabý, postupne severozápadný až severný vietor okolo 45 km/h s nárazmi do 80 km/h, pri búrkach prechodne zosilnie.

Situácia

V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduch postupuje od západu do našej oblastistudený front. Za ním sa bude od západu do strednej Európy rozširovať okraj tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Jasno až polooblačno, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a postupne aj inde polooblačno až oblačno. Miestami prehánky, dážď, búrky - aj intenzívne a s krúpami. Na juhu veľmi teplo, miestami dusno. Najvyššia denná teplota 21 až 28, v Podunajskej nížine, v Banskobystrickom, Košickom kraji a na Hornom Zemplíne väčšinou 29 až 36 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 17 st., postupne ochladzovanie. Slabý, na západe a neskôr aj inde severozápadný až severný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), ojedinele okolo 13 m/s s nárazmi okolo 20 m/s (45, okolo 70 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Predpokladané množstvo zrážok: do 5 mm, pri búrkach ojedinele okolo 20 mm

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok