Dôsledky samovraždy rakúskej lekárky? Vyšetrujú muža podozrivého z vyhrážania sa jej

TA3 TASR
2.8.2022 23:55

Prokuratúra v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko v utorok oznámila, že vyšetruje muža podozrivého z vyhrážania sa rakúskej lekárke Lise-Marie Kellermayrovej, ktorá nedávno spáchala samovraždu.

Dôsledky samovraždy rakúskej lekárky? Vyšetrujú muža podozrivého z vyhrážania sa jej
twitter.com/OrchideeDie

Lekárka si siahla na život po tom, čo sa stala terčom odporcov protipandemických opatrení, konšpirátorov proti ochoreniu COVID-19 a antivaxerov, pripomenula tlačová agentúra DPA. "Prebieha u nás vyšetrovanie proti osobe mužského pohlavia z Horného Bavorska," potvrdil hovorca prokuratúry v okrese Mníchov II.

Lisa-Maria Kellermayrová (36) bola známa verejným obhajovaním očkovacích látok proti covidu a často sa v tejto súvislosti objavovala v médiách. Krátko pred smrťou uviedla, že dostala záplavu vyhrážok smrťou a zažíva obťažovanie. Kellermayrovú našli mŕtvu v piatok 29. júla v jej ordinácii v meste Wels vo vidieckej časti spolkovej krajiny Horné Rakúsko.

Muž z Horného Bavorska, ktorý je teraz objektom vyšetrovania v Nemecku, je podozrivý z vyhrážania sa mučením a zavraždením Kellermayrovej. Posielal e-maily s takýmto obsahom, uviedla spoločnosť Media Group Bavaria. Prokuratúra v rakúskom Welse v júni uzavrela vyšetrovanie týkajúce sa nemeckého občana podozrivého z vyhrážania sa Kellermayrovej s tým, že za prípad sú zodpovedné nemecké úrady, informovala APA. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok