Premiéra nového Porsche 911 GT3 RS je za dverami. Automobilka zverejnila pár záberov a konkrétny dátum

TA3/SZ
31.7.2022 11:00

Jedným z najočakávanejších športových modelov tohto roku je bezpochyby najradikálnejšie a najšportovejšie Porsche 911 v ponuke značky. Novinka síce neohúri výrazne vyšším výkonom, no prinesie neskutočnú dynamiku na závodných okruhoch

Premiéra nového Porsche 911 GT3 RS je za dverami. Automobilka zverejnila pár záberov a konkrétny dátum
Porsche

Novú 911 GT3 RS sme mali možnosť už niekoľkokrát vidieť preháňať sa po rôznych okruhoch, kde podľa očitých svedkov disponovala neuveriteľnou dynamikou v zákrutách a taktiež pôsobivým zvukovým prejavom po vzore závodných modelov, od ktorých je priamo odvodená. Porsche naplánovalo premiéru svojej pýchy na 17. august 2022. Aktuálne je teda značka na podrobnosti ešte mimoriadne skúpa, no prvé zverejnené zábery s minimom kamufláže nasvedčujú agresívnu aerodynamiku umocnenú nie len odvetrávanou kapotou a otvormi v predných blatníkoch, ale aj masívnym prítlačným krídlom a rozmerným difúzorom v zadnej časti. Tieto prvky jednoznačne nasvedčujú, že aerodynamika hrala najdôležitejšiu úlohu a bude prepracovaná do najmenšieho detailu.

Porsche Porsche

Pohon bude zabezpečovať štvorlitrový plochý šesťvalec bez turba, ktorý sa už v minulosti ukázal ako ideálna voľba pre takýto typ auta. Jeho výkon bude naladený niekde okolo hranice 500 konských síl. Konkrétne číslo sa dozvieme až počas predstavenia. Dá sa však očakávať mierny nárast pri porovnaní s predchodcom. Ďalším pôsobivým údajom, ktorý by mohol byť počas predstavenia zverejnený je čas kola na okruhu Nürburgring, ktorý podľa môjho názoru bezpochyby pokorí možno nie jeden, ale rovno pár rekordov tohto okruhu. Nechajme sa teda prekvapiť, no určite sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok