Honda Civic Type-R novej generácie bola oficiálne predstavená. Čo všetko prináša?

TA3/SZ
29.7.2022 11:00

Po dlhom čakaní a niekoľkých upútavkách kone ne prichádza na svete Civic v najšportovejšej verzii Type-R, ktorá aj naďalej zostáva verná manuálnej prevodovke a pohonu bez hybridnej techniky

Honda Civic Type-R novej generácie bola oficiálne predstavená. Čo všetko prináša?
Honda

Nový Type-R sme mali už niekoľkokrát možnosť vidieť preháňať sa po pretekárskych okruhoch pod rúškom kamufláže. Tej sa však aktuálne Civic zbavil a my sme tak svedkami športových, no decentných tvarov. Predný nárazník dostal dvojicu rozmerných nasávacích otvorov na prívod čerstvého vzduchu do motorového priestoru či úzke svetlomety s hranatou grafikou denného svietenia. V zadnej časti auta neunikne pozornosti rozmerný spojler spolu s výrazným difúzorom v spodnej časti, ktorý je domovom až trojice centrálne umiestnených koncoviek výfukového systému.

Honda Honda

Pod prednou kapotou nájdeme dvojlitrový štvorvalec dopovaný turbodúchadlom, ktorý by mal byť naladený na výkon 330 konských síl a 420 Nm krútiaceho momentu. Automobilka však konkrétne parametre stále nepotvrdila. Motor je spárovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, ktorá posiela výkon výhradne na prednú nápravu prostredníctvom samosvorného diferenciálu. Dynamické parametre sú aktuálne taktiež ešte neznáme.

V interiéri nájdeme úplne novú palubnú dosku s dvomi displejmi, z ktorých jeden slúži ako prístrojový panel a druhý ako multimediálny systém. Chýbať nesmie ani kožený športový volant či výrazne červene športové sedadlá perfektne ladiace k červeným kobercom na podlahe. Na bližšie informácie si budeme musieť ešte počkať. Rovnako zostáva neznáma aj cenovka. Spustenie predaja nového Type-R sa bude odohrávať pravdepodobne začiatkom roku 2023.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok