Šošoni ukončili 14-zápasovú sériu bez víťazstva, triumfovali nad Bystricou

TA3 TASR
29.7.2022 19:51

Futbalisti MŠK Žilina zdolali v 3. kole Fortuna ligy MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 a ukončili 14-zápasovú ligovú sériu bez víťazstva. "Šošoni" rozhodli o svojom triumfe už v úvodnej polhodine. Po centri Adriána Kaprálika otvoril v 16. minúte hlavou skóre Samuel Gidi.

Šošoni ukončili 14-zápasovú sériu bez víťazstva, triumfovali nad Bystricou
TASR/Erika Ďurčová

MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 (2:0)

Góly: 16. Gidi, 24. Myslovič, 69. Kaprálik, 74. Ďuriš - 80. Depetris. Rozhodoval: Dohál, ŽK: Gidi, Jibril - 60. Mazan, Kupčík, 2153 divákov

Žilina: Belko – Rusnák, Leitner, Stojchevski, Bari – Myslovič, Kopas, Gidi (77. Sauer) – Kaprálik (77. Iľko), Jibril (70. Sluka), Ďuriš

B. Bystrica: Hruška – Richtárech (46. Pišoja), Kupčík, Prikryl, Záhumenský – Slávik, Ľupták, Faško (84. Gašparovič), Willwéber (46. Mazan), Polievka – Franko (46. Depetris)

Na 2:0 zvýšil kapitán domácich Patrik Myslovič, ktorý po rýchlom protiútoku obstrelil Matúša Hrušku. V 69. minúte poistil náskok Žiliny exportnou strelou spoza šestnástky Kaprálik. Štvrtý úder zasadil Bystričanom Dávid Ďuriš, hostia už iba skorigovali vďaka striedajúcemu Davidovi Depetrisovi. Žilinčania sa vďaka prvému víťazstvu v sezóne dostali na čelo neúplnej tabuľky, na konte majú päť bodov. Nováčik z Banskej Bystrice je s tromi bodmi na ôsmej priečke.

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Vedeli sme, že Bystrica je náročný a skúsený súper. Dobre sa sme sa na neho pripravili a dokázali sme streliť góly. Môj tím čakal dlho na víťazstvu a ani za stavu 2:0 sme ešte tri body nemali v suchu. Musím pochváliť mužstvo za bojovnosť."

Michal Ščasný, tréner B. Bystrice. "Pre nás je to veľmi krutý výsledok, podali sme sympatický výkon. Čaká nás veľa roboty, ale máme na čom stavať. Žilina bola v šestnástke agresívnejšia, mala tam viac hráčov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok