Opel má v pláne osloviť tuningovú komunitu konceptom Astra plug-in hybrid XS Show Car

TA3/SZ
29.7.2022 18:30

Opel najnovšie továrensky upravil plug-in hybridnú Astru, ktorou chce opäť zahviezdiť na tuningovej scéne. Čo všetko značka vylepšila? Poďme sa na to spoločne pozrieť

Opel má v pláne osloviť tuningovú komunitu konceptom Astra plug-in hybrid XS Show Car
Opel

Najnovší tuningový počin z dielne samotného Oplu vznikol v spolupráci s tuningovým podujatím XS Carnight, kde sa chce značka opäť dostať do povedomia fanúšikov upravených vozidiel. V minulosti totiž mala značka fanúšikov podobných úprav nespočetné množstvo. V rámci tejto komunity sa taktiež od nepamäti viedli obrazne povedané boje s konkurenčným Volkswagenom, ktorý má jednu z najsilnejších tuningových komunít vôbec. Opel si teda opäť pripravil špeciálny model, s ktorým chce zahviezdiť na tuningovom zraze 20 years of XCSN v Berlíne a spomínanom XS Carnight pri jazere Wörthersee.

Predná kapota ukrýva sériový 1.6 litrový štvorvalec s elektrickým dopingom, ktorý produkuje systémový výkon 180 konských síl a 360 Nm krútiaceho momentu. Pohon je síce štandardný, ako dostanete v bežnej Astre, no v tomto prípade nešlo o výkon, ale výzor. Ten sa zmenil vcelku výrazne. Ako prvé určite spomeniem až 20 palcové kované disky od americkej spoločnosti RVNT Forged. Svojou lesklo striebornou povrchovou úpravou v kombinácii s turbínovým dizajnom dodávajú autu nezameniteľný a dá sa povedať až gýčový vzhľad, ktorý jednoznačne pritiahne poriadnu dávku pozornosti. O to vo výsledku aj ide.

Opel Opel

Ďalším zaujímavým prvkom je vzduchový podvozok Grinds umožňujúci úplne zníženie svetlej výšky co dodáva Astre prísny výzor. Čerešničkou na torte sú polepy Opel Motorsport v typických farbách značky. Čo sa týka interiéru, tak ten úpravy obišli veľkým oblúkom. Jediným prvkom, ktorý v kabíne pribudol je ovládač vzduchového podvozku, pomocou ktorého si môžte upraviť svetlú výšku auta predné podľa predstáv. Osobne by som prijal v takomto počine športovejšie sedadlá, alebo aspoň alcantarou obšitý volant.

Opel Opel

Do budúcna však môže tento projekt vzbudiť záujem u úpravcov, ktorý interiér a výkon posunú na iný level. Každopádne klobúk dolu pred Oplom, že vynaložil prostriedky na takúto formu propagácie, ktorú si najmä automobilová komunita dokáže oceniť.

Témy: Opel
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok