Xiaomi usilovne pracuje na svojom prvom aute. Prototyp spoznáme už čoskoro

TA3/SZ
28.7.2022 11:00

Pomerne nedávno sa objavili informácie, že čínska technologická firma Xiaomi má v pláne vstúpiť na trh s automobilmi. Najnovšie sme však svedkami úspešného napredovania projektu, ktorého výsledok by sme mali spoznať už onedlho

Xiaomi usilovne pracuje na svojom prvom aute. Prototyp spoznáme už čoskoro
Mo Fei

Len v priebehu minulého roka sa dostali na svet informácie, že Xiaomi vstupuje na automobilový trh. Spočiatku kolovalo množstvo špekulácii, ktoré hovorili o kolaborácii s niektorou známou automobilkou poskytujúcou pre tento projekt svoje know-how. Xiaomi je síce technologický gigant no má hojné skúsenosti najmä v oblasti spotrebnej elektroniky. O to viac šokuje automobilový svet, že podľa najnovšie dostupných informácií si čínska firma vyvíja svoje prvé auto vo vlastnej réžii bez pomoci veľkej automobilky.

Xiaomi Mo Fei

Prvý prototyp by sme mali spoznať už v priebehu augusta tohto roku. Firma sa chce následne sústrediť na jeho zdokonaľovanie a najmä zimné testy. S najväčšou pravdepodobnosťou budeme svedkami plne elektrického pohonu, a tak si chce byť spoločnosť stopercentne istá jeho vlastnosťami vo všetkých podmienkach. Zakladateľ a majitel Xiaomi Lej Ťün kladie na projekt mimoriadne veľký dôraz, čo potvrdzuje aj to, že mu venuje až dve tretiny svojho pracovného času.

Xiaomi do automobilovej divízie v čase jej založenia investovalo takmer 1.5 miliardy eur a plánuje ďalšie investície až do výšky 10 miliárd eur. Všetky dostupné informácie teda nasvedčujú tomu, že Xiaomi chce na trhu s autami skutočne zahviezdiť a má v pláne konkurovať úspešným a najpredávanejším modelom na trhu. Nechajme sa teda prekvapiť, s čím značka budúci mesiac príde. Pravdepodobne uvidíme približne finálny vzhľad a dozvieme sa viac o použitej technike.

Témy: Xiaomi
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok