Na Tehelnom poli očakávajú vypredané. Lístky sa dali kúpiť len cez špeciálny kód

TA3
26.7.2022 13:24

Odvetný zápas 2. predkola Ligy majstrov medzi ŠK Slovan Bratislava a Ferencvárosom považuje za rizikový ako slovenská polícia, tak aj UEFA. Aby sa zabránilo premiešaniu slovenských a maďarských fanúšikov, Slovan na toto stretnutie spustil takzvaný uzamknutý predaj lístkov. Klub tiež musel z bezpečnostných dôvodov znížiť kapacitu štadióna o zhruba tisíc miest.

"Vstupenku na zápas si mohol kúpiť iba fanúšik, ktorý má špeciálny kód. Tieto unikátne kódy sme odoslali databáze našich fanúšikov, ktorí navštevovali zápasy v posledných dvoch rokoch, našim permanentkárom a fanúšikom, ktorí nás podporili na poslednom zápase s Batumi," povedal pre ta3 marketingový riaditeľ klubu Tomáš Straka. Týmto spôsobom si každý fanúšik mohol zakúpiť štyri lístky.

Uzamknutý predaj však neznamená, že tí, ktorí na posledných zápasoch neboli, sa na štadión nedostanú. "Na zápas sa môžu dostať, ak mi poskytne fanúšik Slovanu kód alebo im kúpi vstupenku," uviedol Straka.

Rátajú aj s maďarskými fanúšikmi

Na Tehelnom poli počítajú s tým, že prostredníctvom kódov sa k lístkom môžu dostať aj maďarskí priaznvci, respektíve Slováci z južných oblastí, ktorí by podporovali Ferencváros. "Hovoríme o sto až dvesto ľuďoch na celom štadióne. Máme ich pod kontrolou," ubezpečil Straka. Podľa jeho slov poznajú mená, dátumy narodenia a bydliská týchto fanúšikov a tiež miesta, na ktorých budú sedieť. Tieto údaje odovzdali polícii. Straka tvrdí, že bezpečnosť bude maximálne pokrytá.

Vedenie Slovanu odporúča fanúšikom, aby na zápas prišli v dostatočnom časovom predstihu. V porovnaní s bežnými stretnutiami ich totiž na vstupe čaká prísnejšia, trojstupňová kontrola. Budú musieť mať pri sebe preukaz totožnosti. Meno na vstupenke sa totiž musí zhodovať s tým v preukaze. Následne prebehne kontrola platnosti vstupenky a posledná kontrola bude zameraná na pyrotechniku a zakázané predmety.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok