Renault prichádza s treťou generáciou systému riadenia zadnej nápravy 4Control

TA3/SZ
24.7.2022 11:00

4Control je systém umožňujúci riadenie zadných kolies. Je nápomocný nie len pri manévrovaní, ale aj pri jazde kľukatými cestami. Jeho najnovšia generácia má byť najlepšia doteraz

Renault prichádza s treťou generáciou systému riadenia zadnej nápravy 4Control
Renault

Renault prišiel so systémom natáčania zadnej nápravy 4Control už v roku 2007. Vtedy išlo o horúcu novinku vyvíjanú v spolupráci s Nissanom, u ktorej panovali spočiatku obavy o spoľahlivosť a trvácnosť. Čas však ukázal takmer nulovú poruchovosť systému, a tak značka rozšírila použitie tohto systému hneď do niekoľkých modelov. Mohli sme ho vidieť napríklad v limuzíne Talisman, kde napomáhal pri manévrovaní v úzkych priestoroch a zvyšoval stabilitu auta pri jazdení a manévroch na diaľnici. 4Control sa dokonca dostal aj do rýdzo športového Mégane RS, kde naopak slúžil na lepšie a rýchlejšie prejazdy zákrut a celkovo lepšiu obratnosť pri športovej jazde.

Renault Renault

Aktuálne predstavená tretia generácia systému je zapracovaná do podvozkovej platformy CMF-CD a nájdeme ju teda napríklad v novinke Austral. V tom prípade bude systém riadenia zadnej nápravy naladený tak, že pri jazde rýchlosťou väčšou ako 50 km/h sa budú zadné kolesá natáčať v rovnakom smere ako tie predné, a to až o jeden stupeň. Výsledný uhol natočenia je však vždy vypočítavaný z parametrov posilovača riadenia, stabilizačného systému, a taktiež motoru. Austral bude schopný otočiť sa vďaka tejto vychytávke na mieste širokom len 10.1 metra. Maximálny uhol natočenia zadných kolies je 5 stupňov. Predchádzajúca generácia systému bola schopná maximálneho uhlu len 3.5 stupňa.

Renault Renault

Inžinier zodpovedný za jazdnú dynamiku vrámci Renaultu, Filippo Mantovani povedal, že „Renault predstavuje technológiu riadenia 4 kolies v novej platforme CMF-CD. Vďaka elektronickému ovládaniu riadenia zadných kolies môžeme upraviť zadné odpruženie tak, aby poskytovalo najlepší výkon za všetkých podmienok: manévrovanie v meste, obratnosť na horských cestách, stabilita a bezpečnosť na diaľnici”. Prvýkrát bude tretia generácia 4Control použitá v spomínanom SUV Austral. Neskôr sa však dostane aj do dalších modelov, v ktorých výrazne zlepší obratnosť a jazdné vlastnosti.

Témy: Renault
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok