Honda oficiálne predstavila novú generáciu SUV CR-V. Čo všetko prináša?

TA3/SZ
22.7.2022 18:30

Ďalšia generácia obľúbeného rodinného SUV CR-V prináša veľkorysý vnútorný priestor, moderný vzhľad a najmä elektrifikované pohonné jednotky pod prednou kapotou

Honda oficiálne predstavila novú generáciu SUV CR-V. Čo všetko prináša?
Honda

Po stránke vzhľadu prináša nová CR-V vyspelejší a moderný vzhľad, ktorý v prednej časti auta umocňuje rozmerná predná maska s výraznejším oplastovaním predného nárazníku v spodnej časti. Na celkovom vzhľade pridávajú aj úzke LED svetlomety s úplne novou grafikou. Pri pohľade z profilu môžme vidieť oplastovanie blatníkov kolies chrániace karosériu pred odletujúcimi kameňmi napríklad pri jazde v ľahkom teréne. Zadná časť je miestom pre typické koncové svetlomety v tvare písmena L, ktoré však prešli drobnými zmenami mierne meniacimi ich tvar. V spodnej časti nového nárazníku nájdeme taktiež rovnako, ako v prednej časti výraznejšie oplastovanie.

Honda Honda

V interiéri by sme našli palubnú dosku podobnú tej, ktorú značka použila v nedávno predstavenej Honde Civic. Samozrejmosťou aj v prípade CR-V je 7 palcový, centrálne umiestnený displej multimediálneho systému, ktorý má vo vyšších výbavách uhlopriečku až 9 palcov. Jedinečnosťou novinky je napríklad aj najviac úložných priestorov v okolí stredového panelu vo svojej triede. Veľkorysosť vnútorného priestoru podčiarkuje až o 8 centimetrov väčšia dĺžka karosérie v porovnaní s predchodcom.

Honda Honda

Na európskom trhu sa dočkáme pod prednou kapotou hybridného systému e:HEV. Ten využíva dvojlitrový benzínový motor a elektromotor. Táto kombinácia posiela výkon primárne na predné kolesá prostredníctvom prevodovky CVT upravenej pre potreby hybridného systému. Kombinovaný výkon pohonnej sústavy sa ustálil na hodnote 204 konských síl a 335 Nm krútiaceho momentu.

Honda Honda

Dostupná bude taktiež vo verzii s pohonom oboch náprav, ktorá bude vybavená dvojicou elektromotorov a spaľovacím dvojlitrom. O pohon zadnej nápravy sa bude v takom prípade starať výhradne elektromotor, čo pomohlo ušetriť nejakú hmotnosť navyše, keďže v takomto prípade nie je potrebný ani kardan, a ani medzinápravová spojka. Kedy môžme novinku očakávať na našom trhu je rovnako, ako základná cenovka aktuálne otázne.

Témy: Honda Honda CR-V
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok