Nová Toyota Highlander prichádza na náš trh. Akú sumu zaplatíte za základnú verziu?

TA3/SZ
22.7.2022 11:00

Najnovšia Toyota Highlander pre rok 2023 vstupuje na slovenský trh. Prináša vylepšené technológie a vynovený vzhľad za vcelku prijateľnú cenovku. Kedy budú zákazníkom doručené prvé kusy?

Nová Toyota Highlander prichádza na náš trh. Akú sumu zaplatíte za základnú verziu?
Toyota

Nový Highlander prináša pre rok 2023 okrem vynoveného vzhľadu aj vylepšené technologické riešenia. Samozrejmosťou je taktiež aj sedem miestna konfigurácia interiéru, v ktorom je vďaka väčším vonkajším rozmerom dostatok miesta pre každého pasažiera. Pod prednú kapotu sa dostal jediný agregát pozostávajúci z 2.5 litrového benzínového motoru, ktorému dopomáha elektromotor. Celá sústava je spriahnutá s automatickou prevodovkou e-CVT posielajúcou výkon na všetky štyri kolesá prostredníctvom inteligentného pohonu oboch náprav AWD-i. Kombinovaný výkon tejto sústavy bol stanovený na slušných 248 konských síl, čo je pre potreby rodinného SUV plne postačujúca hodnota.

Toyota Toyota

Na výber je z troch úrovní výbavy. Základ ponuky tvorí verzia Comfort s cenovkou začínajúcou na sume 50490 eur. V tomto prípade dostanete štandardne napríklad adaptívny tempomat, vyhrievaný volant a sedadlá, parkovaciu kameru, LED svetlomety či 18 palcové disky kolies a pripojenie Apple CarPlay.

Už základná výbava je teda pomerne bohatá, no ak by ste chceli ešte viac prvkov, môžte siahnuť po výbavovom stupni Prestige, ktorý vás bude stáť 56690 eur. V takomto prípade vám Toyota navyše oproti výbave Comfort pridá napríklad projektorové LED svetlomety, 20 palcové disky kolies, parkovacie senzory, elektricky ovládané kufrové dvere, drevený obklad interiéru, pamäťové sedadlo vodiča, kožené čalúnenie  a digitálny prístrojový panel spolu s väčším 12.3 palcovým displejom multimediálneho systému.

Toyota Toyota

Na vrchole ponuky nájdeme výbavu Executive prinášajúcu navyše oproti predchádzajúcim stupňom výbavy napríklad vnútorne spätné zrkadlo s displejom, otváranie kufru pohybom nohy, 360 stupňovú kameru, head-up displej, čierne 20 palcové disky kolies či ventilované predné sedadlá a audiosystém JBL. Táto vrcholná výbava vás bude stáť prinajmenšom 60890 eur. Zaujímavým prvkom doplňujúcim celkový vzhľad je nová farba lakovania karosérie v zelenom smaragdovom odtieni. Ten spolu s čiernymi kolesami vytvára naozaj oku lahodiaci kontrast. Novinku je možné na našom trhu objednať už teraz s tým, že prvé kusy dorazia k zákazníkom koncom roku 2022.

Témy: Toyota
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok