Muž, ktorý hodil kameň na autobus Slovana, spoznal svoj trest

TA3 TASR
22.7.2022 15:10

Páchateľ, ktorý v utorok v Budapešti hodil kameň na autobus futbalistov Slovana Bratislava v predvečer zápasu 2. predkola Ligy majstrov s domácim Ferencvárosom, si bude musieť odpracovať 150 hodín verejnoprospešných prác a musí tiež zaplatiť pokutu vo výške 150-tisíc forintov (375 eur).

Muž, ktorý hodil kameň na autobus Slovana, spoznal svoj trest
Facebook/SlovanPositive.com

Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na verdikt Peštianskeho ústredného obvodného súdu, ktorý zverejnila v piatok agentúra MTI. Obvinenia voči 30-ročnému Gáborovi Cs. vzniesla obvodná prokuratúra VI. a VII. budapeštianskeho obvodu. Súd sa prípadom zaoberal v zrýchlenom konaní.

Polícia podozrivého zadržala ešte v stredu a obvinila ho z vandalizmu a narušenia verejného poriadku. Muž sa k činu priznal. Útok sa odohral po tom, ako sa Slovanisti vracali z tréningu pred večerným duelom v Groupama Aréne, ktorý Slovan vyhral 2:1. 

Autobus v sprievode policajných áut mieril zo štadióna k hotelu, keď vtedy neznámy páchateľ trafil kameňom do okna a poškodil ho. Útočník poškodil vonkajšiu časť dvojitého skla. 

Pri incident, ktorý sa odohral na zastávke pri parku Népliget, vznikla materiálna škoda vo výške takmer 1,4 milióna forintov (3500 eur). Nik z hráčov či realizačného tímu neutrpel zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok