FOTO: Slovan čaká v Budapešti prestížny súboj, okno autobusu im po tréningu trafili kameňom

ta3/hm
20.7.2022 10:02

V stredu večer sa proti sebe po 30 rokoch postavia ŠK Slovan Bratislava a Ferencváros Budapešť. Slovenskí futbalisti sa už nachádzajú v metropole Maďarska. V utorok večer absolvovali tréning, po ktorom na ich autobus hodili neznámi útočníci kamene. Incident sa zaobišiel bez zranení. Ako vyzeral tréning a aká bola deň pred zápasom v Budapešti atmosféra? ta3 bola pri tom.

FOTO: Tréning Slovan
ta3/Martin Rinčo

Útok sa odohral po tom, ako sa Slovanisti vracali z tréningu pred duelom, ktorý je na programe v stredu večer o 20.00 h v Groupama Aréne. Autobus sa v sprievode policajných áut vracal zo štadióna na hotel, keď neznámi páchatelia trafili kameňmi do okna a poškodilo ho. Incident sa odohral na zastávke pri parku Népliget. Útočníci poškodili vonkajšiu časť dvojitého skla. Ta3 sledovala atmosféru v Budapešti už deň pred zápasom, na Facebooku sme vám priniesli aj tlačové besedy Ferencváros Budapešť aj ŠK Slovan Bratislava.

Tímy sa stretli pred tridsiatimi rokmi v 1. kole súťaže, ktorá sa v sezóne 1992/1993 premiérovo hrala pod značkou LM. Slovan zvíťazil v prvom zápase na "starom" Tehelnom poli jednoznačne 4:1 aj vďaka dvom gólom Petra Dubovského. V budapeštianskej odvete remizoval 0:0 a postúpil do ďalšej fázy, kde nestačil na neskoršieho finalistu AC Miláno. Podobný scenár v dvojzápase slovenského a maďarského zástupcu by "belasých" potešil aj tentoraz, no kým po obrate v gruzínskom Batumi a triumfe 2:1 po predĺžení panovala v kabíne eufória, náladu zrazila nečakaná prehra v úvodnom kole Fortuna ligy na ihrisku nováčika z Podbrezovej 1:2.

Pozrite si rozhovor so športovým moderátorom a komentátorom Miroslavom Michalechom, ktorý pred 30 rokmi komentoval zápasy Slovan-Ferencváros. V Štúdiu ta3 hovoril o tom, ako si spomína na búrlivých fanúšikov a policajné zásahy.

2. predkolo LM 2022/2023 - 1. zápas:

Ferencváros Budapešť - ŠK Slovan Bratislava
/streda 20. júla, 20.00 h, Groupama Arena/

Rozhodcovia: Burgos - Palomar, Nunez

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok