Zelenská: Jediná vec, ktorú môj syn chce robiť, je naučiť sa používať pušku

TA3 TASR
21.7.2022 18:40

Manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská počas návštevy Spojených štátov uviedla, že ruská vojna na Ukrajine ovplyvnila aj jej rodinu a zmenila záujmy jej malého syna. "Jediná vec, ktorú chce robiť, sú bojové umenia a naučiť sa používať pušku," uviedla Zelenská v stredajšom rozhovore pre americkú televíziu NBC.

Zelenská: Vojna sa neskončí, ak Ukrajina odovzdá časť svojho územia Rusku, to je ako keby ste sa vzdali slobody
Twitter/Olena Zelenska

Zelenská povedala, že v súčasnej situácii môže ťažko nútiť deväťročného Kyryla, aby sa vrátil k umeniu a humanitným vedám. "Syn chodil pred vojnou do ľudového tanečného súboru. Hral na klavíri. Naučil sa anglicky. Samozrejme, navštevoval športový klub," povedala Zelenská redaktorovi NBC prostredníctvom tlmočníka.

Okrem deväťročného syna Kyryla má ukrajinský prezidentský pár aj 18-ročnú dcéru Olexandru. Zelenská je v Spojených štátoch od nedele a pokúša sa presvedčiť amerických predstaviteľov, aby zvýšili dodávky zbraní pre Ukrajinu. V Bielom dome ju prijal americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill, s ktorou sa už na Deň matiek stretla v Užhorode pri hraniciach so Slovenskom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok