Jediné, čo ho zaujíma, sú zbrane, hovorí Zelenská o synovi. O iné veci stratil záujem

ta3; Sky News
22.7.2022 06:00

Ruská invázia na Ukrajine má na rodinu ukrajinského prezidenta veľký dopad. Deväťročný syn Volodymyra Zelenského a jeho manželky Oleny, Kyryl, vraj stratil záujem o všetky predchádzajúce voľnočasové aktivity, zaujímajú ho len zbrane, a ako sa stať vojakom.

Jediné, čo ho zaujíma, sú zbrane, hovorí Zelenská o synovi. O iné veci stratil záujem
Twitter/Andrew O'Riordan

Prvá dáma Ukrajiny to priznala v exkluzívnom rozhovore pre americkú televíziu NBC News. Olena Zelenská uviedla, že nevie prinútiť svojho syna, aby sa vrátil k umeniu a humanitným vedám. "Pred vojnou môj syn chodil do ľudového tanečného súboru, hrával na klavíri, učil sa po anglicky. Samozrejme, navštevoval aj športový krúžok," povedala v rozhovore. Dodala, že "jediné, čo chce teraz robiť, sú bojové umenia a učiť sa, ako používať zbraň."

Koncom mája roku 2022, ukrajinský prezident a prvá dáma poskytli exkluzívny rozhovor pre ukrajinské Yedyni novyny, kedy mohli byť po dlhom čase opäť spolu. Celý rozhovor nájdete v priloženom videu, dostupný je len v ukrajinčine, bez titulkov.

Zelenská sa v stredu stretla s predstaviteľmi Kongresu USA, aby predložila prosbu v mene svojho manžela, ktorý stále zostáva na Ukrajine. Vo svojom posolstve Kongresu opísala strach, pocit nebezpečenstva a zdôraznila svoju túžbu, aby ukrajinské deti mohli opäť viesť normálny život.

"To je to, čo si prajem najviac. Ako matka chcem, aby môj syn nestratil detstvo a užíval si život naplno," povedala pre NBC. Od nedele sa Zelenská stretla už s niekoľkými americkými predstaviteľmi, vrátane Jill Bidenovej, s ktorou sa prvýkrát stretla na ukrajinskej hranici na Deň matiek. Stretla sa aj s ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom.

V stredu sa postavila v Kapitole pred amerických predstaviteľov, aby zdôraznila, že jej krajina potrebuje viac vojenského vybavenia. "Žiadam zbrane, ktoré sa nepoužijú na boje na cudzej pôde, ale na ochranu vlastného domova."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok