VIDEO: Zelenská vystúpila v americkom Kongrese, v emotívnom prejave žiadala ďalšie zbrane pre Ukrajinu

TA3 TASR
20.7.2022 19:31

Prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská v stredu vystúpila s prejavom pred členmi amerického Kongresu a požiadala ich dodávky ďalších zbraní pre svoju krajinu. Informuje o tom americký denník The New York Times.

Zelenská Kongres požiadala o viac zbraní na obranu pred "ruskými hrami o život", ktoré zabíjajú deti a rozdeľujú rodiny, píše The New York Times.

"Neprihováram sa vám ako prvá dáma, ale ako dcéra a matka," povedala. "Rusko ničí našich ľudí," povedala Zelenská a dodala, že voči jej krajine sa vedie nevyprovokovaná a invazívna teroristická vojna.

Zelenská americkým kongresmanom ukázala fotografie detí, ktorým vojna zničila život. Bolo medzi nimi aj dievča z mesta Buča, ktorá prišla o mamu aj o ruku.

V utorok v Bielom dome Zelenskú privítal americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill. Podľa vyjadrení Bieleho domu s manželkou ukrajinského prezidenta "diskutovala o pokračujúcej podpore Spojených štátov pre Ukrajinu a jej ľud pri obrane demokracie a pri vyrovnávaní sa s významnými ľudskými dôsledkami ruskej vojny, ktoré budú pociťovať v nasledujúcich rokoch".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok