FOTO: V New Yorku pochovali Ivanu Trumpovú, rozlúčili sa s ňou deti aj Donald Trump

TA3 ČTK
20.7.2022 21:40

V New Yorku sa v stredu konal pohreb Ivany Trumpovej, československej rodáčky a prvej manželky bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten si prišiel uctiť jej pamiatku aj so svojou terajšou manželkou Melaníou. Trump sa pripojil k trom deťom, ktoré s Ivanou má – Donaldovi juniorovi, Erikovi a dcére Ivanke s manželom.

FOTO: V New Yorku pochovali Ivanu Trumpovú, rozlúčili sa s ňou deti aj Donald Trump
TASR/AP

"Je to veľmi smutný deň, ale zároveň aj oslava úžasného a krásneho života," napísal bývalý prezident pred obradom na sociálne siete. "Nebude to ľahké!!!" citovala ho agentúra AP.

Ivana Trumpová sa narodila vo vtedajšom Československu ako Ivana Zelníčková. Poslednej rozlúčky sa preto zúčastnil veľvyslanec Českej republiky v USA Hynek Kmoníček a tiež generálny konzul v New Yorku Arnošt Kareš.

Pohreb Ivany Trumpovej, ktorá zomrela minulý štvrtok v New Yorku vo veku 73 rokov, začal o 13:30 miestneho času (19:30 SELČ) v katolíckom kostole sv. Vincenta Ferrera na newyorskom Manhattane. Práve tam zamierila zlatá rakva nasledovaná rodinou a ďalšími smútočnými hosťami.

"Všetci si Ivanu chceme pamätať ako živú, spoločenskú osobu, akú bola," povedal pred obradom jej dlhoročný priateľ, americký publicista a fejtonista Robert Couri Hay.

Ivana sa s Donaldom Trumpom zoznámila v 70. rokoch, v roku 1977 sa vzali a ich manželstvo trvalo do roku 1992. Médiami značne pretriasaný rozvod bol nepekný, ale v posledných rokoch medzi nimi bol priateľský vzťah. Ivana Donalda Trumpa nadšene podporovala v roku 2016 počas jeho prezidentskej kampane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok