Prvá dáma Ukrajiny navštívila Bidenovcov v Bielom dome, diskutovali aj o dôsledkoch vojny

TA3 TASR
19.7.2022 21:59

Americký prezident Joe Biden so svojou manželkou Jill Bidenovou v utorok privítali v Bielom dome prvú dámu Ukrajiny Olenu Zelenskú. Informoval denník The Guardian.

Prvá dáma Ukrajiny navštívila Bidenovcov v Bielom dome, diskutovali aj o dôsledkoch vojny
TASR/AP

Biely dom uviedol, že Bidenová a Zelenská "diskutovali o pokračujúcej podpore Spojených štátov pre Ukrajinu a jej ľudu pri obrane demokracie a pri vyrovnávaní sa s významnými ľudskými dôsledkami ruskej vojny, ktoré budú pociťovať v nasledujúcich rokoch". Prvé dámy tiež hovorili o spôsoboch, ako voči Rusku vyvodiť zodpovednosť za vojnové zločiny, píše sa podľa The Guardian vo vyhlásení.

Zelenská sa po rozhovore s Bidenovou stretne s druhým džentlmenom Spojených štátov Douglasom Emhoffom (manžel viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej), americkou veľvyslankyňou pri OSN Lindou ThomasovouGreenfieldovou a ďalšími americkými vládnymi predstaviteľmi, píše The Guardian.

Prvá dáma Ukrajiny sa v pondelok strela so šéfom amerického rezortu diplomacie Antonym Blinkenom. V stredu vystúpi s prejavom pred členmi oboch komôr Kongresu Spojených štátov v Kapitole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok