VIDEO: Zlodej dostal po prstoch. Podvodníka, ktorý zneužil dôveru seniorov, zadržali

ta3
19.7.2022 12:25

Majú ho! Bratislavská kriminálka zadržala muža, ktorý zneužil dôverčivosť seniorky a podvodom ju okradol. Dvadsaťjedenročný Ladislav L. z Lučenca ukradol šperky a peniaze v hodnote desiatok tisíc eur. Za uvedené konanie hrozí obvinenému v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Muž mal minulý týždeň v pondelok telefonicky kontaktovať 74-ročnú Bratislavčanku a vydávať sa za policajta. Dôverčivej žene uviedol, že na jej účet v banke chcú zaútočiť podvodníci, ktorí ju chcú pripraviť o peniaze, cennosti a jej majetok. Na tento „útok“ žene odporučil jediné, aby všetky cennosti sústredila do vrecka a vyhodila ich z okna. Žena následne vložila do papierovej krabičky finančnú hotovosť vo výške 5800 eur, zlaté šperky a platobnú kartu k jej bankovému účtu a krabičku vyhodila z okna na trávnik. Následne sledovala, ako ju vyzdvihol neznámy muž, ktorý s ňou odišiel.

Peniaze vyhodila z okna

V ten istý deň sa seniorka na základe ďalších telefonických inštrukcií vybrala do pobočky jednej z bánk, kde si z účtu vybrala finančnú hotovosť vo výške 10 000 eur, a zároveň dala príkaz na vyzdvihnutie si hotovosti vo výške 32 000 eur. Tie mali byť zo strany banky pripravené do niekoľkých dní. Po príchode domov ju už znova telefonicky kontaktoval Ladislav a uviedol jej, že vybraná finančná hotovosť má ísť v záujme ochrany pred podvodníkmi do ochrany polície a má ju vyhodiť z okna. To žena aj spravila  a v papierovej krabičke vyhodila peniaze z okna.

Ladislav ženu kontaktoval znova, tentokrát ju inštruoval, aby vzala čierny cestovný kufor, išla do banky a vložila do neho finančnú hotovosť vo výške 32 000 eur. Kufor mala odovzdať taxikárovi, na vopred dohodnutom mieste a čase. Žena jeho pokyny splnila a neznámemu mužovi odovzdala čierny kufor s peniazmi.

V krátkom čase od odovzdania kufra policajti vozidlo na diaľnici D2 zastavili, a vodičaa obmedzili na slobode. Počas zadržania poskytol policajtom potrebnú súčinnosť a po vykonaní potrebných úkonov, ešte v ten deň, ho prepustili zo zadržania.

V rámci intenzívneho vyšetrovania sa zistilo, že kufor mal vodič Mercedesu dopraviť na letisko v Prahe, kde ho mal odovzdať obvinenému Ladislavovi. Policajti nadviazali komunikáciu a následne spoluprácu s príslušníkmi Polície Českej republiky. Tí v zmysle zákona zrealizovali tzv. predstieraný prevod veci a na dohodnuté miesto prišiel policajt vydávajúci sa za vodiča, s ktorým si Ladislav dohodol prepravu kufra. Pred terminálom na letisku v Prahe ho policajti zadržali a obmedzili na osobnej slobode.

Pozrite si vyjadrenie hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michala Szeiffa pre ta3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok