Zbystrite pozornosť. Polícia varuje pred väzňom na úteku, môže byť nebezpečný a ozbrojený

TA3 TASR
19.7.2022 10:32

Z pracoviska v Kalamenoch pri Ružomberku v utorok ráno utiekol väzeň Stanislav Oračko. Môže byť ozbrojený a nebezpečný. Na sociálnej sieti o tom informuje žilinská krajská polícia.

Zbystrite pozornosť. Polícia varuje pred väzňom na úteku, môže byť nebezpečný a ozbrojený
MV SR

Odsúdený sa z pracoviska vzdialil o 8.30 h. Podľa polície je muž strednej postavy, má čierne vlasy a hnedé oči. Oblečený mal väzenský úbor – oranžové tričko a montérkovú súpravu s modrým pásom na chrbte a na boku nohavíc. Zvláštne znamenia sú tetovanie na pravom pleci a jazva na ľavom predlaktí.

"Akékoľvek informácie k hľadanému mužovi je potrebné oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru (PZ) alebo súkromnou správou na oficiálnej stránke PZ na sociálnej sieti. V žiadnom prípade sa nesnažte osobu zadržať sami," prosí polícia. Oračko, narodený 11. novembra 1988, bytom Jurské v okrese Kežmarok, je väzňom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok.


Zbor väzenskej a justičnej stráže priblížil, že sa väzeň vzdialil z vonkajšieho pracoviska s dohľadom. Ide o pracovisko bez priameho stráženia spočívajúce v nepravidelnej kontrole. "Vedenie ústavu bezprostredne po zistení tejto udalosti prijalo všetky preventívno-bezpečnostné opatrenia a v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru bolo okamžite začaté pátranie po odsúdenom," podotkla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Ako ďalej uviedla, o vzniknutej situácii bol okamžite vyrozumený dozorový prokurátor. "Keďže aktuálne vo veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať," dodala. Oračko, narodený 11. novembra 1988, bytom Jurské v okrese Kežmarok, je väzňom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok. Zaradený je v strednom stupni stráženia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok