Premiéra Hondy Civic Type-R je za dverami. Značka zverejnila prvý záber

TA3/SZ
18.7.2022 11:00

Honda po dlhom čakaní a niekoľkých upútavkách konečne zverejňuje prvý záber naznačujúci príchod ďalšej generácie ostrého Civicu, ktorému sa podarilo ešte pred oficiálnym predstavením pokoriť závodné okruhy v rekordnom čase

Premiéra Hondy Civic Type-R je za dverami. Značka zverejnila prvý záber
Honda

Honda už dávnejšie zverejnila zábery Civicu Type-R, no plne zahaleného v maskovacom polepe. Už vtedy sme mohli vidieť veľký nasávací otvor s chladičom v prednej časti a najmä úplne nové predné LED svetlomety s grafikou v tvare písmena L. Chýbať nemohli ani špecifické disky kolies či rozmerné krídlo upevnené na veku batožinového priestoru. Tak, ako sme boli zvyknutý v minulej generácii, tak aj tu je charakteristickým prvkom športového Civicu trojica koncoviek výfukového systému.

Honda Honda

Najnovší a najšportovejší Civic v ponuke spoznáme oficiálne už 21. júla 2022. O použitej technike pod prednou kapotou sa šíria rôzne klebety, no najpravdepodobnejšie je použitie dvojlitrového turbomotoru VTEC s maximálnym výkonom okolo 330-340 konských síl. Na európskom trhu by tým pádom malo ísť o posledný nový model so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou spárovanou s výhradne spaľovacím motorom bez žiadneho druhu elektrifikácie.

Honda Honda

Najnovšie zverejnený záber síce zachytáva novinku už bez maskovania, no vďaka zatmaveniu môžme vidieť len čierne matné lakovanie, ktoré sa mimochodom Civicu naozaj hodí, nový predný svetlomet s hranatou grafikou a nápis Type-R s tmavo červeným písmenom R. Tento rok mimochodom uplynulo 25 rokov, odkedy Honda začala používať logo Type-R práve s tmavo červenou farbou. Bližšie informácie zostávajú ešte zahalené rúškom tajomstva, no už teraz sa dá s určitosťou povedať, že sa rozhodne máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok