Rusko posilňuje svoje pozície. Hrozbu protiofenzívy berie vážne, hovorí Británia

TA3 TASR
17.7.2022 13:02

Moskva berie podľa expertov britskej tajnej služby vážne hrozbu, ktorú pre jej vojakov predstavuje protiofenzíva ukrajinských obrancov. Rusko posilňuje svoje obranné pozície na juhu Ukrajiny, uviedlo britské ministerstvo obrany v nedeľu v pravidelnej správe o vývoji vojny.

ONLINE: Ukrajinci ťažko poškodili ruský remorkér. Najmenej dvaja ľudia zahynuli pri ruskom útoku na Mykolajiv
TASR/AP (ilu)

"Zahŕňa to pohyb vojakov, materiálu a obranných zásob medzi Mariupolom a Záporožím, ako aj Chersonom," píše sa v správe. Ruské jednotky podľa nej tiež posilňujú bezpečnostné opatrenia v okupovanom juhoukrajinskom meste Melitopol.


Ruské obranné opatrenia sú okrem iného pravdepodobne reakciou na útoky ukrajinských síl na veliteľské stanovištia, logistické uzly a miesta koncentrácie vojsk, uvádza sa ďalej v správe.

Kyjev tiež už viac ako mesiac vyvíja tlak na Ruskom okupované územia v Chersonskej oblasti a ohlásil, že plánuje ďalšie ofenzívne operácie. Vzhľadom na nedostatok vojakov, ktorý sužuje ruské jednotky, je posilnenie ich prítomnosti na juhu Ukrajiny pri súčasných bojoch v Donbase na východe známkou toho, ako vážne Rusi vnímajú hrozbu protiofenzívy, konštatovali britskí experti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok