Zemanová potvrdila, že SaS trvá na odchode Matoviča. Pre OĽANO je to červená čiara

TA3
17.7.2022 12:05

Koaličná kríza trvá. SaS zo svojich podmienok nepoľaví, pre OĽANO je odchod Igora Matoviča červenou čiarou. Aj tieto slová zazneli v relácii V politike. Diskutovali Anna Zemanová (SaS), Michal Šipoš (OĽANO), Richard Takáč (Smer-SD), Ján Blcháč (Hlas-SD).

Premiér Eduard Heger sa stretol so šéfom SaS Richardom Sulíkom na bratislavskom hoteli Bôrik. Výsledky ich rokovania zatiaľ nie sú známe, Anna Zemanová zo strany SaS však v relácii V politike potvrdila, že aj po ich stretnutí strana trvá na svojich požiadavkách a je pripravená podpísať novú koaličnú zmluvu. Znamená to aj to, že naďalej požadujú odchod ministra financií Igora Matoviča z vlády.

"Matovič je ten, kto rozoštváva spoločnosť, nie je to o vzťahu dvoch ľudí. Nesmieme takto traumatizovať spoločnosť. Problémom je Matovič, nie vláda Eduarda Hegera," uviedla.

Šipoš reagoval s tým, že Matovič sa z vlády nestiahne. Pre OĽANO je to vraj "červená čiara". Zatiaľ vraj nemá informácie o tom, ako dopadlo rokovanie v hoteli Bôrik. Nie je však podľa neho pravdou, že Matovič je problém. Tento problém podľa Šipoša vyvolala SaS.

Strana Smer chce aktuálnu krízu riešiť referendom o predčasných voľbách, na ktoré zbiera podpisy pre celé Slovensko. Potvrdil to aj Richard Takáč. Podľa neho majú už vyše 220-tisíc podpisov, Smer organizuje zber po celom území Slovenska a tlak verejnosti je vraj neskutočný. "Každý z nich pociťuje, že máme jedinú vládu v EÚ, ktorá nepomáha svojim občajom," dodal. Premiéra Eduarda Hegera kritizoval s tým, že ide len o "figúrku, ktorú ovláda Igor Matovič".

Aktívne zbieranie podpisov na referendum potvrdil aj Blcháč, Peter Pellegrini je podľa neho najlepšie pripravený vládnuť. Táto krajina je podľa neho v zlom stave, súčasnú infláciu by však bývalému vedeniu štátu nepripisoval.

"Jediná pravda je tá, že nám tu vládne partia ľudí, ktorá vôbec nepomáha občanom na Slovensku. Je nonsens tvrdiť, že za infláciu môžu predchádzajúce vlády," doplnil Takáč.

Šipoš reagoval s tým, že cieľ a cesta je pokračovať vo štvorkoalícii. Verí, že situáciu okolo vládnej krízy sa podarí vyriešiť. SaS má však podľa Zemanovej problém aj s tým, že už dlhodobo sa porušujú koaličné pravidlá a plnohodnotne nemôžu fungovať ani samotné rezorty. Najväčším problémom však stále podľa nej zostáva Igor Matovič.

Celú reláciu si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok