Biden: USA sa budú na Blízkom východe angažovať. Nenecháme medzeru pre Čínu, Rusko alebo Irán

TA3 TASR
16.7.2022 16:38

Spojené štáty sa budú naďalej angažovať na Blízkom východe a chcú obmedziť vplyv Číny, Ruska a Iránu v tomto regióne. Americký prezident Joe Biden to uviedol v sobotu na regionálnom summite Rady pre spoluprácu v Perzskom zálive. Informovala agentúra DPA.

Biden: USA sa budú na Blízkom východe angažovať. Nenecháme medzeru pre Čínu, Rusko alebo Irán
TASR/AP

"Spojené štáty zostanú aktívne angažovaným partnerom na Blízkom východe. Neodídeme a nenecháme tam medzeru, ktorú vyplní Čína, Rusko alebo Irán," vyhlásil Biden.

"Spojené štáty investujú do budovania pozitívnej budúcnosti v regióne v partnerstve s vami všetkými," dodal šéf Bieleho domu na summite v Džidde. Americký prezident lídrom Rady pre spoluprácu v Perzskom zálive povedal, že "budúcnosť bude patriť krajinám, ktoré využijú plný potenciál svojho obyvateľstva," a zároveň tým, ktorých občania budú môcť bez strachu kritizovať svojich lídrov.

Biden v sobotu ukončí svoju pracovnú cestu na Blízkom východe, počas ktorej navštívil okrem Saudskej Arábie aj Izrael a palestínske Predjordánsko. Bola to jeho prvá návšteva tohto regiónu vo funkcii prezidenta, pripomína DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok