Ružomberok a DAC idú do odviet predkola Európskej konferenčnej ligy s cieľom spečatiť postup

TA3 TASR
13.7.2022 22:24

Futbalisti MFK Ružomberok a FC DAC 1904 Dunajská Streda odcestovali na odvetné zápasy 1. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) s jednoznačným cieľom spečatiť postup do ďalšej fázy.

Ružomberok si v pozícii fortunaligového vicemajstra poradil doma s litovským FK Kauno Žalgiris 2:0 a úlohu papierového favorita potvrdili na svojom ihrisku aj hráči druhého slovenského zástupcu FC DAC, ktorí si do Belfastu vezú jednogólový náskok po víťazstve 2:1 nad FC Cliftonville. 

Odveta FK Kauno Žalgiris - MFK Ružomberok je v meste Marijampole, ktoré leží približne 60 km od Kaunasu, na programe vo štvrtok o 18.00 SELČ. "Ruža" mala v prvom zápase prevahu a mohla vyhrať aj vyšším ako dvojgólovým rozdielom. "Pred zápasom by sme určite brali výsledok 2:0. Po tých šanciach, ktoré sme mali, sa to však mohlo skončiť aj vyšším rozdielom. 

V odvete si budeme musieť dávať pozor na rýchle protiútoky. Dobre bránili, keďže hrali na piatich obrancov a využívali rýchle protiútoky," uviedol pre klubový web autor druhého ružomberského gólu Štefan Gerec. Víťaz slovensko-litovskej konfrontácie si v 2. predkole zahrá proti lepšiemu z dvojice Derry City (Írsko) - FC Riga (Lotyšsko), v prvom zápase vyhral lotyšský tím u súpera 2:0.

Víťaznú premiéru na lavičke DAC absolvoval minulý štvrtok v domácom stretnutí s Cliftonville nový kouč tímu zo Žitného ostrova Adrian Guľa. Postaral sa o ňu čiernohorský útočník Nikola Krstovič gólom v 65. minúte.

"Od prvej minúty to bol tvrdý súboj, súper sa spoliehal najmä na dlhé lopty. Podarilo sa nám však vyhrať, no zároveň si uvedomujeme, že v Severnom Írsku nás nečaká nič jednoduché. Pôjdeme tam ale s cieľom vyhrať. Určite chceme postúpiť, čo by znamenalo, že po štarte ligovej súťaže by sme hrali prakticky každý tretí deň zápas. To je dobre, pretože príprava bola veľmi tvrdá a každý futbalista má radšej zápasy ako tréningy," citoval klubový web DAC Krstoviča. 

DAC bude v odvete chýbať panamský ľavý obranca Eric Davis, ktorý si v nedeľu na tréningu poranil členok. Duel na štadióne Solitude má úvodný výkop o 21.00 SELČ. Postupujúci narazí na víťaza súboja Víkingur Gota (Faerské ostrovy) - FC Europa (Gibraltár), Faerčania doma zdolali súpera tesne 1:0. Oba duely slovenských zástupcov v EKL prinesie na svojom športovom kanáli RTVS.

Až v 2. predkole zasiahne do tretej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaže ďalší slovenský zástupca FC Spartak Trnava. Súperom víťaza Slovenského pohára bude postupujúci z 1. predkola medzi HB Tórshavn (Faerské ostrovy) a Newtown AFC (Wales). V prvom meraní síl zvíťazil Tórshavn doma 1:0. Vlani mal slovenský futbal zastúpenie v skupinovej fáze EKL zásluhou Slovana Bratislava.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok