Liga majstrov: Slovan otočil zápas v Batumi a postúpil do druhého predkola

TA3 TASR
13.7.2022 21:47

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 2. predkola tohto ročníka Ligy majstrov. Na pôde Dinamo Batumi v odvetnom zápase otočili v predĺžení na 2:1 a po domácej bezgólovej remíze sa tak predstavia v ďalšej fáze prestížnej európskej súťaže.

Liga majstrov: Slovan otočil zápas v Batumi a postúpil do druhého predkola
TASR/Pavel Neubauer

FC Dinamo Batumi - ŠK Slovan Bratislava 1:2 pp (0:0, 0:0)

Gól: 104. Davitašvili - 115. Barseghjan, 120.+3. Weiss (0:0, postúpil Slovan Bratislava)

Rozhodovali: Nobre - Martins, Almeida (všetci Por.), ŽK: Rechviašvili, Palavandišvili, Davitašvili - Kucka, Weiss

Batumi: Kupatadze - Čabradze (85. Palavandišvili), Rechviašvili,  Azackij, Azarov - Teidi (85. Vatsadze), Altunašvili (113.Radin) - Mamučašvili, Bidzinašvili (62. Jigauri), Davitašvili - Flamarion      

Slovan: Chovan - Medveděv (114. Green), Kašia, Abena, Pauschek (106. Ramirez) - Kucka (114. Mustafič), Kankava - Weiss, Holman (46. Šaponjič), Čakvetadze (62. Barseghjan) - Čavrič (67. Zmrhal)

Slovenský klub nastúpi proti Ferencvárosu Budapešť, ktorý zdolal v stredu kazachstanský FC Tobol Kostanaj vysoko 5:1. Hostia ťahali väčšinu duelu za kratší koniec a najmä v prvom polčase boli pod veľkým tlakom gruzínskeho majstra. Po góle Zurika Davitašviliho v 104. minúte to navyše vyzeralo, že je o všetkom rozhodnuté. "Belasí" sa však postarali o nečakaný obrat. 

Najprv skóroval Tigran Barseghjan po teči domáceho Giorgiho Rechviašviliho a pár sekúnd pred hvizdom dostal loptu za chrbát brankára Lazareho Kupatadzeho kapitán hostí Vladimír Weiss. Stredopoliarovi sa to podarilo priamo z rohového kopu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok