Porsche bolo nútené presunúť výrobu niektorých modelov do závodov Volkswagenu. Čo je dôvodom?

TA3/SZ
13.7.2022 18:30

Porsche bolo podľa najnovších informácií prinútené presunúť výrobu modelov Boxster a Cayman do závodu Volkswagen v meste Osnabrück. Čo viedlo značku podniknúť tento krok?

Porsche bolo nútené presunúť výrobu niektorých modelov do závodov Volkswagenu. Čo je dôvodom?
Porsche

Už v minulosti sme mohli byť svedkami podobného presunu výroby z materského závodu Porsche do výrobných hál Volkswagenu. Aktuálne je dôvodom sťahovania výroby vysoký dopyt po spomínaných modeloch 718 Boxster a Cayman. Podľa člena výkonnej rady výroby a logistiky Porsche AG je takáto výpomoc možná vďaka skvelému partnerstvu oboch značiek, pri ktorom si jednotlivé automobilky môžu medzi sebou takýmto spôsobom vymieňať nadobudnuté poznatky a skúsenosti.

Porsche Porsche

Podľa všetkého teda Porsche aj v aktuálnej ťažkej dobe plnej nedostatku materiálov zažíva nával objednávok. Dobrou správou je aj fakt, že tento dočasný presun žiadnym spôsobom neovplyvní počet pracovných miest v materskom závode automobilky v Zuffenhausene. Pri takejto udalosti sa určite mnohým vynára otázka, koľko kusov automobilov vlastne značka celkovo predá. Za rok 2021 to bolo niečo cez 300 tisíc vozidiel pre celý svet, z ktorých vyše 86 tisíc putovalo na európsky trh. Je teda možné, že v priebehu aktuálneho roku pri takto zvýšenom množstve objednávok číslo predaných kusov ešte narastie.

Témy: Porsche
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok