Prosby boli vypočuté. Nový Ford Bronco dorazí aj do Európy

TA3/SZ
13.7.2022 11:00

Najnovšia generácia legendárneho amerického off-roadu Ford Bronco bola doposiaľ určená výhradne len pre americký trh. Najnovšie správy však hovoria o príchode Bronca na európske cesty. Má to však ale jeden háčik

Prosby boli vypočuté. Nový Ford Bronco dorazí aj do Európy
Ford

Ford Bronco je od nepamäti spätý s tými najťažšími a najdrsnejšími podmienkami, aké je možné s autom prekonať. V najnovšej generácii, ktorá túto legendu oživila tomu samozrejme nie je inak. Ihneď po uvedení strhol Ford na svoju novinku nevídanú pozornosť a enormný záujem zákazníkov po celom svete. Bronco však bolo spočiatku určené čisto pre americký trh, a to najmä z dôvodu prísnych emisných limitov na iných trhoch. Aktuálne správy však prinášajú pre európskych zákazníkov potešujúcu správu. Inžinier dovozu vozidiel Ford do Európy Matthias Tonn neskrýval svoje nadšenie a dodal svoje potešenie z toho, ze môžu dobrodružného ducha nového Bronca dopriať aj zákazníkom v Európe.

Ford Ford

Európsky trh sa stane teda domov pre predĺžený, 5 dverový variant. Táto konfigurácia bude jedinou dostupnou v ponuke. Na trh by sa mala novinka dostať až koncom roku 2023. Smutnou správou je ale prísne limitovaný počet kusov, ktoré sa na európsky trh dostanú. Ich počet určí takzvaný emisný vzorec, od ktorého sa bude presný počet kusov odvíjať. S určitosťou však pár kusov budeme vídať aj na slovenských cestách. Okrem iného je nateraz otázna aj cenovka a úrovne výbavy. Na bližšie informácie si budeme musieť ešte nejaký čas počkať. Určite sa ale máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok