Proruský starosta v Charkove zahynul po ukrajinskom atentáte, vybuchlo mu auto

TA3 TASR
11.7.2022 18:54

Promoskovský starosta Rusmi okupovanej ukrajinskej dediny Velykyj Burluk v Charkovskej oblasti Jevgenij Junakov zahynul v pondelok pri výbuchu svojho auta, informuje agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na ruské médiá.

ONLINE: Ukrajina zakázala ruskú hudbu v médiách a na verejnosti, pokračuje ofenzíva proti Severodonecku
TASR/AP

Okupačná oblastná samospráva označila Junakova za obeť "teroristického útoku", ktorý podľa nej zosnovali ukrajinské sily. Proruské úrady v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny zas v pondelok údajne zmarili atentát na svojho šéfa Vladimira Salda. Na ceste, ktorou zvyčajne prechádza svojím autom, vraj našli improvizované výbušné zariadenie.

"Obyvatelia Chersonu, ktorí objavili podozrivý predmet, urýchlene upovedomili ruské ozbrojené sily," napísala proruská samospráva na sociálnej sieti Telegram s tým, že výbušninu následne zneškodnili pyrotechnici.
     

Okupačné orgány v Záporožskej oblasti v pondelok informovali, že zabili ukrajinského "sabotéra", ktorý sa údajne v noci pokúsil prepadnúť proruského predstaviteľa v Melitopole v jeho dome. Pri výbuchu auta zahynul koncom júna aj predstaviteľ okupačnej samosprávy v Chersonskej oblasti pre mládež a šport Dmitrij Savlučenko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok