Hlasy na nahrávke Kočner - Trnka patria jej aktérom, vypovedala na súde znalkyňa

TA3
11.7.2022 11:15

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka sa opäť postavil pred súd. Na krku má obžalobu za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Zavaril si nahrávkou z kauzy Gorila, ktorú ukrýval pre Mariana Kočnera v trezore, namiesto toho, aby ju posunul polícii. Na súde vypovedali znalci.

Hlasy na nahrávke Kočner – Trnka patria jej aktérom. Pred súdom to potvrdila znalkyňa Adriana Farkašová. Trnka v minulosti tvrdil, že je to kompilát a hlas nemusí byť jeho. Vyjadrenie znalkyne komentovať nechcel.

Podľa znalkyne bola v oboch prípadoch maximálne možná miera stotožnenia. Na nahrávke sa Trnka s Kočnerom rozprávajú o inej nahrávke – z kauzy Gorila. Podnikateľ svojho kamaráta kritizuje za to, že spolu s ďalšími chceli vydierať spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka.

Ďalšia znalkyňa vylúčila, že by nahrávka Trnka – Kočner bola zmanipulovaná alebo upravená. Trnkov obhajca tvrdí, že súd ju aj tak nemôže použiť ako dôkaz.

Na hlavnom pojednávaní vypovedal aj znalec Roman Fundárek, ktorý skúmal dva počítače a USB kľúč, ktorý zaistili pri domovej prehliadke u Mariana Kočnera. Z jeho výpovede vyplynulo, že Dobroslav Trnka dal veľmi pravdepodobne svoj notebook práve Kočnerovi, informuje Denník N.

Súbor s nahrávkami Gorila mal byť do jedného zo skúmaných notebookov vložený pravdepodobne v decembri 2007, vypovedal znalec. Nahrávka Gorila sa našla aj na USB kľúči u Mariana Kočnera počas vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka. Proces s Dobroslavom Trnkom bude pokračovať aj v stredu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok