Proces s Trnkom v kauze Gorila bude pokračovať v pondelok, súd vypočuje znalcov

TA3 TASR
10.7.2022 10:11

Proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila bude pokračovať na Okresnom súde Bratislava I v pondelok. Potvrdili to z Krajského súdu v Bratislave.

Okresný súd Bratislava I odročil ešte v apríli hlavné pojednávanie na 11., 13. a 14. júla z dôvodu neúčasti obžalovaného na hlavnom pojednávaní. Súd akceptoval písomne doručené ospravedlnenie o neúčasti z dôvodu zdravotného stavu a hospitalizácie obžalovaného. Najbližšie by mali byť vypočutí znalci, prehrávať sa majú tiež zvukové záznamy.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.
     

Polícia uviedla, že Dobroslav T. mal prevziať od podnikateľa Mariana K. zvukovú nahrávku, obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav T. a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok