Mercedes oslavuje 55. výročie divízie AMG špeciálnou edíciou SUV GLE

TA3/SZ
11.7.2022 18:30

Mercedes v priebehu tohto roku oslavuje založenie svojej športovej divízie AMG. Pri tejto príležitosti značka predstavila hneď niekoľko špeciálnych modelov, ku ktorým sa najnovšie pridáva aj model GLE v špeciálnej edícii Edition 55

Mercedes oslavuje 55. výročie divízie AMG špeciálnou edíciou SUV GLE
Mercedes

Výročná edícia GLE v podaní divízie AMG bude dostupná so všetkými aktuálne dostupnými AMG motorizáciami. To znamená, že Edition 55 si môžte objednať aj na základné GLE 53, ale aj na vrcholné GLE 63s. Novinky sa budú odlišovať výhradne dizajnovými zmenami. Výkon motorov bude v tomto prípade zachovaný bezozmeny. V exteriéri si môžme všimnúť špecifické 22 palcové disky kolies v matnom vyhotovení, alebo napríklad polep v spodnej časti dverí odkazujúci na históriu modelov.

Mercedes Mercedes

Samozrejmosťou v rámci tejto edície bude AMG Night Packet obsahujúci zatmavené chrómové prvky, zatmavené zadné sklá či štvoricu koncoviek výfukového systému v čiernom vyhotovení. Interiér je čalúnený kontrastnou kombináciou spájajúcou čiernu a prenikavo červenú farbu. Zaujímavosťou sú nástupné prahy s nápisom AMG podsvietené červenou farbou. Našli by sme tu taktiež množstvo nápisov odkazujúcich na výročnú edíciu, a taktiež nespočetné množstvo nápisov a emblémov AMG.

Mercedes Mercedes

Novinku bude možné objednať do konca roku 2022. Treba počítať smaozrejme s cenovou prirážkou, ktorá sa v závislosti od verzie pohybuje okolo sumy 6 až 13 tisíc eur. Koľko kusov značka celkovo vyrobí však nie je známe. Je tedá možné, že tento balík bude možné objednávať neobmedzene počas celého roku.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok