BMW i3 pomaly, ale isto odchádza z výroby. Značka predstavila rozlúčkovú edíciu HomeRun

TA3/SZ
7.7.2022 18:30

BMW i3 bolo v čase predstavenia prvým sériovo vyrábaným elektromobilom značky. Prišlo zo zaujímavými technickými riešeniami a najmä nadčasovým dizajnom. Teraz však ukončuje svoju púť edíciou HomeRun

BMW i3 pomaly, ale isto odchádza z výroby. Značka predstavila rozlúčkovú edíciu HomeRun
BMW

i3 je tu s nami už od roku 2013. Za ten čas sa podarilo značke predať 250 tisíc kusov v rôznych verziách pohonu. V čase predstavenia až doteraz vzbudzovala i3 vášnivé debaty zamerané na dizajn, ktorý nebol po chuti všetkým. Treba však poznamenať, že auto z roku 2013 vyzerá aj teraz moderne a stále nadčasovo, za čo treba určite dizajovému oddeleniu zložiť klobúk.

Počas predaja mohli zákazníci siahnuť buď po čisto elektrických modeloch, alebo po takzvanom REX, ktorý disponoval malým dvojvalcovým motorom pôvodom z motorky. Ten slúžil ako generátor elektrickej energie a počas jazdy dobíjal akumulátor. i3 sa tak mohla aj naďalej presúvať iba pomocou elektrickej energie, pretože generátor nebol priamo spojený s kolesami.

BMW BMW

250 tisíc predaných kusov je v oblasti elektromobility vcelku pôsobivý úspech. BMW si ho teda chce pri konci produkcie uctiť rozlúčkovou edíciou HomeRun, z ktorej vyrobí len 10 kusov. Výnimočné budú matným lakovaním v šedej, alebo červenej farbe z ponuky BMW Individual. Vo výbave posledných kusov nájdeme taktiež štandardne dodávané 20 palcové disky, adaptívne LED svetlomety, audiosystém Harman Kardon či panoramatické strešné okno. Závod vyrábajúci elektrické i3 postupne prejde na výrobu elektrických komponentov pre elektromobily BMW.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok