Rozhodli sa plávať v búrke. V Grécku sú nezvestní dvaja turisti

TA3 TASR
10.7.2022 12:16

Dvaja turisti sú od soboty nezvestní pri pobreží gréckeho dovolenkového polostrova Chalkidiki, informovala v nedeľu tamojšia pobrežná stráž. Informuje agentúra DPA.

VIDEO: Lietadlo sa zrútilo do mora blízko preplnenej pláže
Profimedia

Traja muži, ktorí podľa médií pochádzajú zo Severného Macedónska, sa v sobotu napriek silnému vetru a veľkým vlnám vybrali plávať. Vlny a morské prúdy ich strhli na otvorené more, spresnila pobrežná stráž v nedeľu pre grécky štáty rozhlas.

Jedného z mužov sa podarilo zachrániť, po ostatných dvoch naďalej pátrajú za pomoci vrtuľníka, lodí, rybárov i dobrovoľníkov. Nepriaznivé počasie s dažďom a silným vetrom spôsobilo cez víkend problémy v takmer celom Grécku, konštatuje DPA.
     

Na dovolenkových ostrovoch Thasos a Skyros došlo k povodniam, pričom voda odnášala vozidlá a zaplavila pivnice. Na Skyrose museli uzatvoriť cesty kvôli zosuvom pôdy a zničené boli aj dva mosty.

Silný dážď bol počas celej noci na nedeľu aj v hlavnom meste Atény a na ostrove Kréta, píše DPA. Nepriaznivé počasie by sa malo v Grécku skončiť v nedeľu v popoludňajších hodinách, oznámili tamojší meteorológovia. Mnohí miestni obyvatelia však dažďové zrážky vítali. Krajine totiž v dôsledku pretrvávajúceho sucha začali hroziť lesné požiare.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok