Musk si to rozmyslel. Ukončil zmluvu o kúpe Twitteru

TA3 ČTK
8.7.2022 23:42

Miliardár Elon Musk ukončil zmluvu o kúpe sociálnej siete Twitter. Jeho poradcovia to v piatok podľa médií listom oznámili predstavenstvu spoločnosti.

Musk si to rozmyslel. Ukončil zmluvu o kúpe Twitteru
Twitter/Pop Crave

Musk predtým ponúkol, že Twitter kúpi za 44 miliárd dolárov. Neskôr ale hrozil zrušením zmluvy o prevzatí a firmu vinil, že odmieta žiadosti o poskytnutie údajov ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti.

Twitter sa k správe zatiaľ nevyjadril. Podľa agentúry AP nie je úplne jasné, či správna rada Twitteru prijme poplatok za ukončenie zmluvy stanovený na jednu miliardu dolárov, alebo sa kvôli zrušeniu obchodu strhne súdna bitka.

Musk, ktorého na Twitteri sleduje viac ako 95 miliónov ľudí, sa na sieti už skôr sťažoval, že spoločnosť nedokázala naplniť svoj potenciál ako platforma pre slobodu prejavu. V liste uverejnenom v podaní pre SEC jeho právny zástupca Mike Ringler píše, že "Twitter nedodržal svoje zmluvné záväzky." 

Muskovi vraj neposkytol relevantné obchodné informácie, ktoré požadoval. Musk predtým uvádzal, že chce posúdiť tvrdenie Twitteru, že asi päť percent jeho speňažiteľných denných aktívnych užívateľov sú spamové účty.

Akcie Twitteru dnes klesli o päť percent na 36,81 dolára, čo je výrazne pod 54,20 USD, ktoré za ne Musk ponúkol zaplatiť. Akcie jeho inej firmy Tesla pre zmenu stúpli o 2,5 percenta na 752,29 USD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok