Muskova rodina sa rozrástla. Manažérka jeho firmy mu porodila dvojčatá, už má deväť detí

TA3 ČTK
7.7.2022 12:28

Generálnemu riaditeľovi spoločnosti Tesla, Elonovi Muskovi, sa minulý rok v novembri narodili dvojčatá. Matkou je jedna z manažérok jeho start-upu Neuralink Shivon Zilisová. S odvolaním sa na súdne dokumenty o tom informoval server Business Insider.

Muskova rodina sa rozrástla. Manažérka jeho firmy mu porodila dvojčatá, už má deväť detí
Twitter/Forbes

Musk a Zilisová v apríli podali na súde žiadosť o zmenu mien dvojčiat tak, aby mali priezvisko po otcovi a obsahovalo priezvisko matky ako súčasť prostredného mena. O mesiac neskôr súd žiadosť schválil.

Musk má z predchádzajúcich vzťahov už sedem detí. Päť ich má s bývalou manželkou, kanadskou spisovateľkou Justine Wilsonovou. Ďalšie dve potom s kanadskou speváčkou Grimes, druhé im porodila náhradná matka v decembri. Minulý rok v septembri Musk uviedol, že so speváčkou nežijú spolu.

Business Insider napísal, že Zillisová bola nedávno uvádzaná ako jedna z osôb, ktorú by mohol Musk poveriť vedením Twitteru po jeho akvizícii za 44 miliárd USD.

Tridsaťšesťročná Zilisová na svojom profile na profesijnej sieti LinkedIn uvádza, že je riaditeľkou prevádzky a špeciálnych projektov firmy Neuralink. Pre firmu začala pracovať v máji 2017 a v rovnakom mesiaci bola menovaná riaditeľkou projektu umelej inteligencie firmy Tesla, v ktorej pracovala do roku 2019. Podľa profilu je tiež členkou správnej rady spoločnosti OpenAI, ktorá sa zaoberá umelou inteligenciou. Päťdesiatjedenročný Musk je spoluzakladateľom OpenAI a Neuralinku, v ktorom je tiež predsedom správnej rady.

Elon Musk je najbohatším človekom na svete. Podľa rebríčka miliardárov, ktorý zostavuje agentúra Bloomberg, sa odhadovaná hodnota jeho majetku pohybuje okolo 214 miliárd USD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok