Po Slafkovskom smeruje do Montrealu aj Filip Mešár. Canadiens si ho vybrali z 26. miesta

TA3 TASR
8.7.2022 07:03

Útočníka Filipa Mešára si vybral z 26. miesta draftu zámorskej NHL Montreal Canadiens. Stal sa tak tretím draftovaným Slovákom v prvom kole a zahrá si po boku jednotky draftu Juraja Slafkovského.

Po Slafkovskom smeruje do Montrealu aj Filip Mešár. Canadiens si ho vybrali z 26. miesta
Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP

Osemnásťročný útočník Mešár odohral uplynulú sezónu v HK Poprad, v 37 dueloch základnej časti nazbieral 16 bodov (8+8), v šiestich stretnutiach play off pridal tri góly a asistenciu. V slovenskej extralige odohral aj predchádzajúcu sezónu a získal 18 bodov (6+12) v 51 štartoch. Vlani reprezentoval Slovensko na juniorskom šampionáte a v príprave si už pripísal štarty aj v Áčku. 

V preddraftových rebríčkoch sa jeho meno vyskytovalo na pomedzí 1. a 2. kola. Mešárovi vo vyhliadkach pre draft nepomohli zdravotné problémy s ramenom, ktoré ho obmedzovali nielen v extralige, ale zmarili mu aj štarty v reprezentačnom tíme do 18 rokov. Fyzicky však zaujal na preddraftovom stretnutí hráčov s vysokou šancou na výber v prvom kole - tzv. draft combine. Absolvoval viacero rozhovorov a priznal, že najväčší záujem cítil z Arizony, Tampy Bay a Buffala. 

Nakoniec zamieril do Montrealu a stal sa tretím Slovákom v prvom kole, čo je najväčší počet hráčov z krajiny medzi elitnými výbermi. Doteraz sa päťkrát v histórii stalo, že si kluby v prvom kole vybrali dvoch slovenských hokejistov, naposledy v roku 2005. "Je to šialené, som rád, že idem do Montrealu, kde je aj Juraj," uviedol Mešár na drafte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok