Šipoš: OĽANO sa nebude podieľať na povalení vlády. Nemôžeme ustupovať šesťpercentnej strane

TA3/Dominik Pálka
7.7.2022 20:46

Hádky nie sú pre OĽANO prioritou. Konflikty s Richardom Sulíkom odštartovalo to, že protiinflačný balíček prešiel parlamentom. V relácii Téma dňa to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Strana SaS oznámila, že vypovedá koaličnú zmluvu. Premiérovi Hegerovi dala ultimátum a požaduje odchod ministra financií Igora Matoviča. Ak neodstúpi, liberáli odídu z vlády.

Igor Matovič odvolal vo štvrtok účasť v relácii Téma dňa. Šipoš informoval, že minister financií rokoval o zvyšovaní platov štátnych zamestnancov.

Podľa Šipoša strana SaS trucuje

"Diskusia prebieha. Akurát strana SaS sa rozhodla po roku oprášiť svoj starý evergreen s povalením vlády," povedal v relácii Téma dňa predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Myslí si, že strana SaS len "trucuje" a demonštruje to svojim rozhodnutím o bojkote koaličných rád. 

"Spory sa snažíme riešiť za zatvorenými dverami. To, čo predviedol Richard Sulík, je stále o tom istom: lebo Matovič. SaS chce povaliť ďalšiu vládu. Sulík povalil Radičovej vládu a nechcem, aby sa tento scenár zopakoval," uviedol Šipoš. 

Koaličná dohoda neplatí už od stredy. Šipoš konštatoval, že hnutie OĽANO zaujalo postoj a nedovolí, aby niekto zo strany SaS siahal na ich ministrov. "Nevidíme dôvod na to, aby sme donekonečna ustupovali strane (strane Sloboda a solidarita - pozn. redakcie), ktorá ma šesť percent," dodal. OĽANO sa nebude podieľať na povalení vlády. "Tu sa hrá o osud Slovenska a o to, či sa naspäť vráti Fico s Pellegrinim a Mazurekom."

Hádky nie sú prioritou

Michal Šipoš uviedol, že hádky nie sú pre OĽANO prioritou. Podľa neho konflikty s Richardom Sulíkom odštartovalo to, že protiinflačný balíček prešiel parlamentom. "Matovič nie je ten typ, ktorý si vyloží nohy na stôl a ide na dovolenku do Dubaja." Šipoš potvrdil, že minister financií rokuje so štátnymi odborármi.

Šéf poslaneckého klubu vyhlásil, že Igor Matovič sa viackrát pokúsil zlepšiť vzťahy s Richardom Sulíkom a so stranou Sloboda a solidarita. "Sulíka chceli dvakrát odvolať v parlamente. V oboch prípadoch prišiel Igor Matovič na náš poslanecký klub a povedal, že ho máme podržať pri hlasovaní," dodal Michal Šipoš. 

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok